Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det har været en speedwaybane, det har været en håndboldhal, det har været en boksering.

Danmarks nationalstadion, Parken, har lagt rammer til alverdens ting de sidste tre årtier, og inden Biel, Wind, Boilesen og de andre FCK-stjerner igen indtager den udskældte græsplæne i jagt på danmarksmesterskabet, skal der ske noget helt nyt på Øster Alle.

Fra på lørdag og frem til og med lillejuleaften samt 26. til 30. december åbner Parken dørene for et stort julemarked, hvor der blandt andet sættes en 600 kvadratmeter stor skøjtebane op under nationalarenaens oppustelige tag.

Skøjtebanen placeres bag den ene mål ved D-tribunen.

Derudover vil der være 40 juleboder og et streetfoodmarked rundt om banen. Det vil koste 100 kroner at få adgang. Halv pris for børn.

Parkens mange arrangementer slider på græstæppet. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Parkens mange arrangementer slider på græstæppet. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Arrangementet var på vippen til at blive aflyst, men falder altså inden for skiven coronamæssigt, da forholdene er sammenlignelige med landets storcentre, der stadig kan holde åbent efter indførslen af de nye restriktioner.

Alle deltagere skal dog bære mundbind, efter de nye restriktioner trådte i kraft 10. december. Voksne skal i øvrigt vise coronapas.

»Vi glæder os rigtigt meget til at give københavnerne en mulighed for opleve Jul i Parken, hvor vi byder på julemarked og byens største skøjtebane i en overdækket nationalarena, som vi er ved at klargøre nu. Der er selvfølgelig nogle restriktioner omkring mundbind og coronapas, men vi skal nok få skabt en tryg oplevelse for hele familien,«

Hvis muligt åbner Parken desuden for gratis adgang til skøjtebanen i januar.

Dermed inviterer Parken altså indenfor i en tid, hvor der ellers fokuseres på at udbedre det ofte udskældte græstæppe.

Et græstæppe, der for nylig blev kåret til det tredjeværste underlag i Superligaen. Kun kunstgræsbanerne i Farum og Silkeborg blev vurderet til at være værre i Spillerforeningens afstemning.

For det har vist sig umuligt både at kunne opretholde et passende niveau gennem efterårssæsonerne, hvor banen får stor belastning fra FCK's hjemmekampe, Herrelandsholdets hjemmekampe, store koncerter for mere end 50.000 tilskuere og mange andre arrangementer.

Men nu skal være slut med bundplaceringer i kåringen af Superligaens bedste grønsvær.

»Vi har valgt at øge investeringerne i nyt og forbedret udstyr, der fremover skal hjælpe til at hæve niveauet til international standard, siger formanden i Parken Sport & Entertainment, Allan L. Agerholm ifølge Ritzau, uddyber:

»Vi har arbejdet på at finde en holdbar løsning i længere tid, og vi har derfor rådført os med nogle af Europas førende specialister inden for området. Det er specialister, som i forvejen rådgiver topstadioner som Arsenals og Wembley,« siger Allan L. Agerholm.

FCK plejer at udskifte Parkens græs i Superligaens vinterpause, men i år er planen, at den nuværende bane blive liggende og udbedres.

Andre læser også