AaBs unge midtbanedebutant Oliver Abildgaard blev både skurk og helt, da det nordjyske hold mandag aften spillede 1-1 mod Esbjerg fB.

Den 19-årige Abildgaard indtog først skurkerollen, da han fældede Esbjergs Casper Nielsen i AaBs felt. Mick van Buren omsatte stenstikkert straffesparket til at bringe vestjyderne i front.

Føringen holdt til et minut inde i anden halvleg, hvor Oliver Abildgaard dog reddede kastanjerne ud af ilden, da han efter et hjørnespark headede udligningen i nettet.

Begge hold gik til stålet i de to klubbers første Superliga-kamp, som bar præg af mange hårde tacklinger.

Det var dog ikke kun tacklinger, der var mange af. Begge hold havde store muligheder for at score flere mål. Specielt debutanten Nicki Bille Nielsen var en nøglefigur i Esbjergs angreb, hvor han flere gange var tæt på at lave den afgørende aflevering til sin holdkammerater eller score selv. Ofte i samarbejde med kampens oplevelse Mohammed Fellah.

»Jeg synes, det var en typisk premierekamp. Vi spillede okay, men ikke mere end det. Vi var gode i vores omstillinger, og vi var godt med i spillet,« sagde Nicki Bille efter kampen til TV 3 Sport.

Debutanten var også tilfreds med sin egen præstation, men han ærgrer sig over, at hans stolpeskud undervejs i kampen ikke gik ind.

»Det havde jo været en drømmedebut, hvis den var gået ind. Men det var utrolig dejligt at spille igen, for jeg har ikke haft mange kontinuerlige kamp. Nu skal jeg bare have en masse kampe i benene,« sagde Esbjergs debutant.

Men hverken Nicki Bille eller andre spillere nåede at score flere mål. Kampen endte uafgjort, og dermed blev det til et enkelt point for AaBs nye træner Lars Søndergaard, som ikke var begejstret for, hvordan kampen udviklede sig.

»Det blev for lidt for spændende og flipperspils-agtigt for min smag, hvor det kørte frem og tilbage. Vi vidste i dag, at det var vigtigt at være sikker på bolden, fordi Esbjerg er et farligt omstillingshold. Og de fik alt for mange omstillingsmuligheder. Vi lavede lidt for mange fejl, men heldigvis havde de ikke kvalitet nok til at udnytte det, fordi de så lidt trætte ud,« sagde Lars Søndergaard.

Han havde dog store roser overfor den debutanten Oliver Abildgaard, som overtog Kasper Risgaards plads på midtbanen, efter Risgaard blev skadet i lysken inden kampen.

»Han er en spiller, som er uimponeret og utrolig seriøs. Han fik tilfældigt chancen, men jeg følte, han var klar til at gå ind. Og på trods af straffesparket spiller han en fin kamp, hvis man tager i betragtning, at han er debutant. Hvis han spiller, ligesom han gjorde i dag, kan det godt være han får nogle flere indhop,« siger den nye AaB-træner.