I AaBs seneste tre kampe er de kommet bagud inden, der er gået fem minutter.

I onsdagens drama mod Randers gik AaB endda ud med +1 til anden halvleg, men under ti minutter senere hed det 2-1 til Randers FC.

Det kommer oveni seneste kamp mod FC Midtjylland, der var foran 2-0 inden der var rundet ti minutter.

Før der var der to kampe mod højtflyvende Silkeborg, hvor man kom bagud efter fem minutter i hjemmekampen, inden man en uge senere ikke havde rundet ét minut før Lukas Engel havde scoret mod Jacob Rinne.

»Det vil jeg jo sige. Lige efter en pause og så komme ud(og komme bagud, red.), er jeg ved at have en vis erfaring i,« lød det med et smil bag brillerne fra AaB-træner Lars Friis efter opgøret mod Randers.

»Det vil jeg jo sige. Lige efter en pause og så komme ud (og komme bagud, red.), er jeg ved at have en vis erfaring i,« lød det med et smil bag brillerne fra AaB-træner Lars Friis efter opgøret mod Randers.

For blot tre dage siden var det midtstopper Mathias Ross, der jokkede i bolden og hjalp FCM foran 1-0 i Aalborg. Han erkender den trælse tendens.

»Vi skal til at være bedre til at starte vores halvlege noget bedre. De sidste to kampe er vi kommet bagud efter to minutter. Og i dag lukkede vi to mål ind på otte minutter,« sagde en tydeligt frustreret U21-landsholdsspiller.

AaB's cheftræner Lars Friis grubler efter endnu en rædselsfuld indledning på en halvleg. Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix

Mod FCM tog træner Lars Friis dog stopperen i forsvar; han skal tage chancer i sit opspil, har han bedt Ross om.

Og efter Randers-kampen peger Friis også fingeren på sig selv efter endnu en trist indledning på en AaB-halvleg.

»Jeg er nødt til at kigge indad på den der del. 100 procent,« siger han, uden han kan give en generel forklaring.

Det handler dog ikke om AaBernes indstilling til kampen, mener han.

Du har talt meget om mod. Efter din gode start, er du så blevet for modig og har taget munden for fuld?

»Den dag, jeg har sagt jeg er for modig, så skal du skrive en stor artikel om jeg er den rigtige til jobbet,« slutter AaB-træneren.