52 mål i 106 kampe, 24 mål i de sidste 30 kampe og halvdelen af Brøndbys 10 mål i denne sæson i Superligaen. Kamil Wilczek er en af de varmeste bombere i dansk fodbold og fik en fortjent hyldest i denne uges udgave af Fodbold FM på Radio24syv.

»Spillet på banen er ikke noget, man kommer op af stolen af. Men han har jo en målnæse. Det er ikke noget, man kan træne sig til. Det er unikt at have,« siger Mikkel Beckmann, fodboldagent og tidligere superligaprofil, om den polske Brøndby-angriber.

I weekenden sikrede 30-årige Wilczek nærmest egenhændigt Brøndby sejren med sine to scoringer – den ene mere iskold end den anden – mod Vendsyssel i en kamp, hvor Brøndbys spil ikke fungerede optimalt, hvilket er set flere gange i sæsonen.

Netop derfor er det vigtigt for mesterskabsbejlerne at have en farlig mand med i støvlerne, som kan afgøre kampene, når spillet ikke kører:

Brøndbys Kamil Wilczek har scoret til 2-0 i superliga-kampen Vendsyssel FF mod Brøndby IF på Nord Energi Arena i Hjørring 26. august 2018. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Brøndbys Kamil Wilczek har scoret til 2-0 i superliga-kampen Vendsyssel FF mod Brøndby IF på Nord Energi Arena i Hjørring 26. august 2018. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Det er point værd – og potentielt et mesterskab værd – at have en gut, man kan smide bolden ind til, og der så altid er ravage. Han er vanvittigt dygtig,« siger Beckmann, som bakkes op af Tipsbladets Sebastian Stanbury:

»Det, der gør ham god, er, at han laver mål. Helt basalt. Og at han har den der herlige kombination for en angriber, at han er rigtig god til at komme frem til chancer og stå det rigtige sted, og så er han en rigtig dygtig afslutter med højrebenet, med venstrebenet og med hovedet,« siger han, og fortsætter:

»Han er kølig, når chancen kommer, og han lægger mere og mere på. Det er vildt imponerende.«

Øverst kan du høre panelet i Fodbold FM, bestående af Mikkel Beckmann, Jeppe Laursen Brock og Sebastian Stanbury, sende ros af sted til Kamil Wilczek. Lyt til hele denne uges udgave af Fodbold FM her.

Brøndbys Kamil Wilczek går forbi Vendsyssels målmand, Nicolai Flø, og scorer til 2-0 i superliga-kampen Vendsyssel FF mod Brøndby IF på Nord Energi Arena i Hjørring 26. august 2018. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Brøndbys Kamil Wilczek går forbi Vendsyssels målmand, Nicolai Flø, og scorer til 2-0 i superliga-kampen Vendsyssel FF mod Brøndby IF på Nord Energi Arena i Hjørring 26. august 2018. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Foto: Henning Bagger
Vis mere