Den hjemvendte AaB-angriber Nicklas Helenius fik en perfekt start på sit nye ophold i AaB, da han scorede det udlignende mål til kampens resultat mod de hollandske mestre Ajax i en træningskamp.

Det var i det hele taget danskernes dag i AaB-Ajax-kampen, der er en del af AaBs træningslejr i Holland.

AaB kom nemlig foran ved en anden tilbagevendt spiller, nemlig Thomas Enevoldsen, der sparkede bolden ind via stolpen. Herefter udlignede Lasse Schöne for Ajax på et frispark.

Ajax kom foran med 2-1 på et hovedstødsmål af Danny Bakker, men indskiftede Nicklas Helenius kunne i sin første kamp for AaB, efter han kom 'hjem', sende et straffespark i mål kort før tid.

Helenius er hentet til AaB på en lejeaftale fra engelske Aston Villa, hvor han havde svært ved at komme på holdet, mens Thomas Enevoldsen erpå lejeophold fra den belgiske klub Mechelen.

Dermed er de to 'gamle' AaB-drenge kommet godt i gang efter deres hjemkomst til de danske mestre, der både forbereder sig på Superligaen, der bliver skudt i gang i næste weekend, og på Champions-kvalifikationen.

Danskerne i Ajax, Lucas Andersen og Nicolai Boilesen, var desuden også med i kampen fra start.

Der har i det hele taget været gang i træningskampene lørdag, hvor FC Midtjylland slog tyske Holstein Kiel med 2-1. Superligaoprykkerne fra Hobro tabte 0-2 til rykkerne fra AGF, mens FC Nordsjælland slog Lyngby med 1-0.

Dertil har OB spillet uafgjort 1-1 med oprykkerne fra Silkeborg. Sønderjyske slog Viborg med 3-1.