Tom Høgli havde en svær start i FC København. Da han kom til i sommer som afløser for Lars Jacobsen, blev han ofte syndebukken, når københavnerne igen og igen skuffede resultatmæssigt og sultede tilskuere og seere med hakkende fodbold uden flair.

Gang på gang kunne Høgli se sig selv i bunden af karakterskalaerne i forskellige aviser, og han blev næsten anset som flop, inden han overhovedet var kommet i gang hos FCK. Og selvom han tog imod uden at brokke sig, så gjorde kritikken ondt.

LÆS OGSÅ

»Selvfølgelig tager man det ind, og man bliver påvirket af det. Det er menneskeligt og uundgåeligt. Men der skal man etablere et tunnelsyn og bare fokusere på fodbolden og kampene og arbejde sig ind i den rytme og det spil, man ved, at man kan levere. Desuden skal man acceptere og forstå den præmis, at man kan blive udsat for kritik. Det er en del af en underholdningssport som fodbold,« siger Tom Høgli i et stort interview i dagens BT.

FC Københavns resultater blev gradvist bedre, mens Tom Høgli fik fuld opbakning fra Ståle Solbakken ,der kaldte ham Superligaens bedste 1-mod-1-spiller. Det begyndte nordmanden at leve op til, og nu er han ikke længere udskældt. Det skyldes blandt andet, at Høgli er kommet ordentligt ind i både taktik og omklædningsrum i FCK.

LÆS OGSÅ

»Der er flere nuancer i det. Vi skulle finde hinanden som hold, og for det andet så har jeg et vist tryghedsbehov. Jeg er typen, der først fortæller vittigheder, når jeg kender alle mand i omklædningsrummet. På den måde er jeg genert og reserveret. Jeg har mødt mange andre fodboldspillere, der er enormt gode til bare at gå ind i et omklædningsrum, slå sig på brystet og være en leder fra dag ét. Det er jeg ikke. Men jeg nyder at spille fodbold i Superligaen, og derby-kampene mod Brøndby er mere intense end rivalopgørene i Belgien,« siger Tom Høgli.

Du kan læse hele det store interview med Tom Høgli i dagens BT.