Torsdag aften ramte en bombe dansk Superliga-fodbold, da FC Midtjyllands mestertræner Glen Riddersholm meldte sin afsked blot en måned efter klubbens første mesterskab.

Vi har samlet fem bud på fem mulige afløsere for Glen Riddersholm, der nåede at stå i spidsen for Midtjylland fra 2011 til 2015.


Foto: MAJA HITIJ
Vis mere


Den oplagte: Kasper Hjulmand
Kasper Hjulmand har siden fyringen i Bundesliga-klubben Mainz i januar gået arbejdsløs. Det vil være oplagt for FC Midtjylland at kigge Hjulmands vej, da han kender den danske liga til hudløshed – og samtidig har prøvet kræfter med Champions League i sin FC Nordsjælland-tid.

Foto: Torkil Adsersen
Vis mere


Den frække: Morten Wieghorst
Den nuværende AGF-træner ville passe fremragende ind i FC Midtjyllands koncept. Han har ligesom Riddersholm gået i DBU-skolen, og han har også erfaring med den helt store scene fra sin tid som assistenttræner i Premier League-klubben Swansea.

Foto: Claus Fisker
Vis mere


Den lokale: Jonas Dal
Hobro-træneren har bortset fra enkelte perioder været en del af FC Midtjylland, siden klubben blev stiftet i 1999. Han kender huset, miljøet og sportsdirektør Claus Steinlein har selv udtalt, at han godt kunne se Dal som en fremtidig Midtjylland-træner. Men der er flere ting, der taler imod. Dal er stadig grøn i cheftrænerfaget og netop kun lige kommet på fuldtid i Hobro. Desuden minder han måske for meget om Glen Riddersholm, og det er uvist, om FC Midtjylland vil have præcis samme profil ind igen, eller om man vil gå helt nye veje.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere


Den udenlandske: Ole Gunnar Solskjær
Solskjær vil være et flot signal at sende til konkurrenterne. Den tidligere Manchester United-stjerne er et stort navn i hele Europa, og han har bevist sit værd, da han førte Molde til det norske mesterskab. Er i dag hyggetræner for et ungdomshold i barndomsklubben Clausenengen, efter han blev fyret i Cardiff.

Foto: Claus Fisker
Vis mere


Den vilde: Michael Laudrup:
Nok ikke så realistisk. Men Laudrup er – efter sin exit i Qatar-klubben Lekhwiya – på klubjagt, og måske kan udsigten til Champions League-bold lokke.