Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Guldkampen i Superligaen er genåbnet hurtigere, end Bo Henriksen kan sige 'gummiben.'

Det står helt klart, efter FCM søndag aften vandt i Aalborg og mindskede afstanden til et enkelt point til FCK.

Og selvom Jess Thorup ikke vil høre tale om gummiben efter den dramatiske uafgjorte på Brøndby Stadion, var Bo Henriksen af en anden overbevisning.

»Har der ikke været det (gummiben, red.) længe?« spurgte FCM-træneren retorisk.

Du er ikke overrasket over det?

»Næh, det er jeg egentlig ikke.«

Nu skal det jo kun ske en gang mere?

Bo Henriksen havde vanen tro følelserne uden på tøjet i kampen mod AaB.
Bo Henriksen havde vanen tro følelserne uden på tøjet i kampen mod AaB. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Det ville være rart, men vi skal jo vinde vores egen kampe. Vi behøver ikke snakke mere om FC København – det klarer de selv, det der,« fortsatte FCM-træneren lakonisk om FCKs formøblede forspring.

Helt samme bramfrie vigør var den tidligere AaB-guldvinder Henrik Dalsgaard ikke i efter sejren på hans tidligere hjemmebane.

»Vi skal bare sørge for at holde vores egen sti ren. Og så må det gå FCK, som det går dem,« lød det lidt klichéfyldte svar efter sejren.

Selvom Brøndbys udligning var vand på FCM-møllen, var det alligevel ikke noget, som Bo Henriksen delte med sine spillere inden kampen mod AaB.

»Jeg vidste det ikke, før jeg fik det at vide i pauseinterviewet, hvor nogen der nævnte det. Men det var måske fint nok, for der var i hvert fald gang i den fra start,« siger den vikarierende FC Midtjylland-anfører.

Tilbage hos Bo Henriksen, der var næsten lige så smadret som en maratonløber efter kampen, var der dog også overskud til at glæde sig over lidt Superliga-lir, selvom det holdt hårdt.

Fynboen, der vanen tro var meget aktiv på sidelinjen med råb og klap, fik nemlig hele sponsortribunen på Aalborg Stadion på nakken på ganske morsom vis.

Hver gang han lavede sine karakteristiske hurtige klap i hænderne, kvitterede de bagvedsiddende AaB-fans med lige så hurtige og taktfaste klapsalver.

»Det er da superfedt, jeg elsker det. Det er det, det handler om – det er jo showbusiness. Det er jo genialt, at der er nogen, der synes, det er sjovt at klappe sammen med mig. Fremragende,« sagde Bo Henriksen om hilsenen fra AaB-fansene, der stak til ham på samme måde som han i øjeblikket stikker til FCK.

Det preller dog af på ham, at det ikke ligefrem var anerkendende klapsalver.

»Jeg har ikke fået så meget anerkendelse, så jeg tager al den anerkendelse, jeg kan få,« griner Bo Henriksen, der samtidig kan smile over, at udsigten til muligheden for The Double pludselig er til stede igen.

Andre læser også