Superliga-klubben AaB jagter en ny modstander under sin kommende træningslejr i Spanien.

Således har nordjyderne på grund af den smitte- og livsfarlige coronavirus aflyst en planlagt testkamp 4. februar mod den kinesiske klub Wuhan Zall FC.

»Vi er bevidste om, at risikoen for smitte måske er mikroskopisk, og at der stadig er meget, man ikke ved om virussen, men i samråd er ledelse, trænerstab og sundhedssektor blevet enige om ikke at løbe nogen som helst risiko for spillere, trænere og ledere,« siger AaB's administrerende direktør Thomas Bælum i en pressemeddelelse og tilføjer:

»Det er selvfølgelig ærgerligt for os, hvis vi ikke finder en anden modstander på træningslejren, men i det store billede er situationen jo allermest ulykkelig for Wuhan-klubben og deres landsmænd.«

Thomas Bælum, billedet, er administrerende direktør i Superligaklubben AaB.
Thomas Bælum, billedet, er administrerende direktør i Superligaklubben AaB. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Det frygtede coronavirus menes at stamme fra et dyremarked i netop Wuhan.

Indtil videre har det kostet mindst 136 mennesker livet.

AaB arbejder sammen med arrangørerne hårdt på at finde en ny modstander, men langt de fleste matchninger har ifølge klubben allerede fundet sted.

AaB drager mod Malaga og Marbella torsdag fra Aalborg Lufthavn.

Malmø FF's Lasse Nielsen, til venstre, i duel med FC Midtjyllands Gustav Wikheim i en playoff-kamp til Europa League.
Malmø FF's Lasse Nielsen, til venstre, i duel med FC Midtjyllands Gustav Wikheim i en playoff-kamp til Europa League. Foto: Henning Bagger
Vis mere


På AaB’s destination Hotel Melia Marbella Banus er i øvrigt også svenske Malmö F.F. med den tidligere AaB’er Lasse Nielsen i truppen indkvarteret.

AaB vil på træningslejren have deltagelse af de 25 aktuelle spillere i Superligatruppen samt U19-Ligamålmand Marcus Bundgaard.

Efter hjemkomsten fra Spanien spilles AaB’s afsluttende testkamp 9. februar mod Vendsyssel F.F.

Herefter er der forårspremiere i Superligaen, hvor AaB i første kamp 16. februar møder Silkeborg IF på udebane.