Først kunne klubberne ikke blive enige om en ny Superliga-struktur. Men efter hårde forhandlinger er det alligevel lykkedes at nå til enighed om en ny struktur med 14 hold, der træder i kraft fra sæsonen 2016/17.

Det er dog langt fra alle klubberne, der er lykkelige for den nye struktur. BT har tidligere fortalt, at topklubberne FC Midtjylland og FC København hellere så en model med 12 eller 10 hold. Men da de andre klubber i Superligaen og 1. division ikke ville gå med til det, accepterede de ønsket om 14 hold med et slutspil.

En af dem der var med til at binde de to lejre sammen var AaB's administrerende direktør Stephan Schors, som var en glad mand, da den nye struktur søndag blev offentliggjort efter DBU's bestyrelsesmøde i Prag.

»Det er en god dag for dansk fodbold, fordi en ny struktur er med til at løfte ligaen. Jeg er stolt over, at det lykkedes, da det har været hårdt arbejde at skabe lighed blandt klubbernes ønsker. Der er blevet arbejdet rigtig hårdt på at imødekomme alles ønsker, og jeg føler, vi er kommet frem til afbalanceret løsning,« siger Stephan Schors til bt.dk.

Han var ærgerlig over, at klubberne ved de første forhandlinger i midten af juni ikke kunne blive enige om en struktur med 12 eller 14 hold. Selvom det hollandske analysefirma Hypercube, som havde præsenteret modellerne, havde påvist, at det ville udvikle dansk fodbold.

AaB's administrerende direktør er derfor ikke i tvivl om, at den kommende struktur med slutspil vil gavne de danske klubber.

»Slutspillet gør, at der kommer flere kampe med nerve. For topklubberne er der flere tætte kampe på programmet, der vil sikre et højere sportsligt niveau, og som forhåbentlig betyder, at vi står bedre rustet i europæisk fodbold. Desuden har den nederste halvdel stadig en gulerod at spille efter, da de kan nå en europæisk plads,« fortæller Stephan Schors.