Velkommen til BTs 'Sporten lige nu'. Her kan du dagen og aftenen igennem følge mandagens sportsbegivenheder, som de ruller sig ud. Jeg hedder Janus Mulvad, og jeg skal være jeres personlige nyhedsvært frem til midnat.

22:41 - FODBOLD: Sublim De gea sendte Ukraine ud i playoff-spillet

Den levende mur David de Gea viste verdensklasse, da han med et utal af store redninger sikrede et spansk B-hold sejren over Ukraine i det kolde øst. Ukranie skal dermed ud og spille playoff om at komme med til EM i Frankrig næste sommer.

I Litauen lykkedes det England at skrive historie med at vinde samtlige ni kampe i gruppen. I aften blev det til endnu en sikker 3-0-sejr ude over Litauen.

Der var i alt ni EM-kvalifikations kampe mandag aften. Her er et overblik over resultaterne.

Kampstart kl. 20.45:
Hviderusland – Makedonien: 0-0
Luxemburg – Slovakiet: 2-4
Ukraine – Spanien: 0-1
Estland – Schweiz: 0-1
San Marino – Slovenien: 0-2
Litauen - England: 0-3

Kampstart kl. 18:00:
Østrig – Liechtenstein: 3-0
Rusland – Montenegro: 2-0
Sverige – Moldova: 2-0

21:59 - FODBOLD: Hætteklædt Mourinho ser på ukrainsk kreatør

Chelseas pressede manager, Jose Mourinho, er på stadionet i Kiev, hvor Ukraine tager imod Spanien. På rygtebørsen er man ikke i tvivl om, at portugiseren er der for at se nærmere på den 25-årige Dynamo Kiev-spiller Andriy Yarmolenko. Stemmer det overens med virkeligheden burde interesse ikke være afkølet, for offensivspilleren imponerer her til aften. Kun Spaniens spanske målmand David de Gea er skyld i, at han endnu ikke er kommet på måltavlen. Stillingen midtvejs i anden halvleg 1-0 til Spanien.
På de sociale medier er det dog Mourinhos beklædning, der får størst interesse. Prøver han at skjule sig, eller fryser han bare?

21:23 - FODBOLD: Ingen mangel på tænding i den hollandske lejr forud afgørende kamp

Det kører ikke så godt for det hollandske landshold i øjeblikket, og det har udmundet sig i uenighed mellem to af holdets stjerner. Vice-anfører og 100-kamps jubilar Robin van Persie og den nye Manchester United-spiller Memphis Depay kom op og slås til træningen forud for kampen mod Tjekkiet hjemme tirsdag. Holland skal vinde, mens Tyrkiet hjemme skal tabe til Island, der allerede har sikret sig en billet til slutrunden i Frankrig næste sommer.
LÆS MERE OM HISTORIEN HER.

20:58 - FODBOLD: Slåskamp på lægterne i Litauen

De engelske fodboldfans havnede kort før kick-off i håndgemæng med hjemmeholdets fans i Litauen. Forud for kvalifikationskampen mellem de to lande opstod der tumult på en tribune, hvor tilhængere tilsyneladende er blandet. Du kan se billederne her.

20:49 - ISHOCKEY: Anden Ehlers-assist i denne NHL

For anden gang i denne sæson er unge Nikolaj Ehlers blevet noteret for en assist i det, der dog ligner et nederlag for Winnipeg Jets. De er i New York, hvor Islanders, som har Frans Nielsen på isen, er på sejrskurs. Stillingen er 3-1 til hjemmeholdet i 3. periode.

20:37 - FODBOLD: 35-årige Ronaldinho på vej til Schweiz

Han tryllebandt stort set samtlige fans for en håndfuld år tilbage, da han tørnede ud for FC Barcelona og det brasilianske landshold, men siden har fodboldtilværelsen været turbulent for Ronaldinho. Adskillige klubber i flere lidt besynderlige fodbold-lande har den tidligere superstjerne tørnet ud for på det seneste. Nu kan den FIFAs tidligere verdens bedste fodboldspiller være på vej til Schweiz. Her forsøger FC Sion at lokke Ronaldinho til. Det skriver schweiziske medie blick.ch.
FC Sion spiller i denne sæson Europa League, hvor de blandt andet er havnet i gruppe med Liverpool FC.

20:13 - ISHOCKEY: Stort danskermøde i NHL

I NHL er der lige nu dansker-opgør. Det er Frans Nielsens New York Islanders, der hjemme i 'det store æble' tager imod Nikolaj Ehlers og det canadiske hold Winnipeg Jets. Midtvejs i anden periode ser det ud til, at det bliver Nielsen, der trækker sig bedst ud af den duel. 2-0 er hjemmeholdet foran, og så har de endda også fået underkendt et mål. Det er Ryan Strome og Brock Nelson, der har bragt Islanders i front. I første periode fik Nikolaj Ehlers en udvisning, så han måtte sidde i strafboksen og køle af i to minutter.

20:01 - CYKLING: Tidligere stjernerytter på hold med danske talenter

Selvom han bare er 28 år gammel, er den tidligere ellers så lovende australier Matthew Goss gledet fuldstændig ud af cykelsportens elite. Nu skal karrieren så genoplives på det britiske hold ONE Pro Cycling, der fra næste sæson også tæller de to danske ryttere John Ebsen og den tidligere danske mester Sebastian Lander. Goss vandt tilbage i 2011 sølv ved VM i København. Og så har han også vunder klassikeren Milano-Sanremo, samt etapesejre i Giro d’Italia og Tirreno-Adriatico.

19:25 - FODBOLD: Sverige og Danmark kan mødes i playoff-kampene

Sverige fører hjemme 2-0 over Moldova, mens Rusland er oppe med samme cifre mod Montenegro. Med den øjeblikkelige stilling i gruppe G ser er det mere end sandsynligt ud, at Sverige bliver seeded, mens Danmark indtil videre ikke er blandt de seeded hold. Derfor kan et rent nordisk opgør om en EM-billet blive en realitet ved lodtrækningen på søndag. AV for en thriller det kunne være!

19:08 - CYKLING: Tinkov er villig til at sælge sit hold til Riis, men..

Oleg Tinkov har ikke hørt fra Bjarne Riis angående danskerens rapporterede planer om at købe Tinkoff-Saxo tilbage, men russeren er villig til at sælge. Dog tvivler Tinkov på, at den tidligere danske ejer har pengene, der skal til for at købe holdet tilbage. Det siger han til Cyclingtips.com

»Jeg tror ikke, at han har pengene til det (at købe holdet tilbage, red.). Han har ønsker, måske en besættelse for at komme tilbage til cykelsporten, men det er hans personlige forretning. Jeg ved det ikke. Han har ikke henvendt sig.«.
LÆS MERE OM HISTORIEN HER

18:58 - HÅNDBOLD: KIF-profil erkender krise efter nyt nederlag i Champions League

Fire kampe, fire nederlag og nul point. Årets gruppespil i Champions League har været én lang række af skuffelser for KIF Kolding København. Og mandag erkender den rutinerede forsvarsspiller Lars Jørgensen, at krisen efterhånden kradser i storklubben.

»Der er jo ikke andre ord for det. Resultatmæssigt får vi ikke det ud af det, som vi vil, og spillemæssigt præsterer vi ikke det, man kan forvente. Og så er krise måske et fint ord at bruge,« siger han til BT.
Læs hele historien HER.

18:27 - FODBOLD: Zlatan Ibrahimovic scorer igen igen for Sverige
Det ottende mål i tilsvarende antal kampe har den svenske nationalhelt og prisvindende sanger Zlatan Ibrahimovic netop sat i nettet i opgøret mod Moldova. Generelt er det de svenske værter, der har dominerede den første halve time. Totalt.
Stillingen er 1-0 efter 29 minutter.
I samme gruppe har Rusland netop bragt sig i front med 2-0 hjemme mod Montenegro. Dermed peger alt på at Rusland bliver to'er, og Sverige bliver tre'er.

18:13 - FODBOLD: BTs spilekspert tror ikke på matchfixing i Albansk sejr
Steffen Dam, spilekspert på BT, vurderer, at der ikke er tale om matchfixing i Albaniens 3-0-sejr over Armenien, som det albanske medie opozita.com ellers har rapporteret.
Når kampe er fixede, så kan det som regel aflæses i oddsudviklingen på spillemarkederne, men her er der ifølge Steffen Dam intet mistænkeligt at spore.
FÅ HELE HISTORIEN HER

17:58 - HÅNDBOLD: Team Esbjerg sender Lotte Griegel på ferie

Den danske landsholdsprofil i kvindehådbold Lotte Griegel går glip af torsdagens opgør for Team Esbjerg mod Nykøbing Falster Håndbold. Klubben skriver mandag i en pressemedelelse, at Lotte Griegel er sendt på en uges ferie og dermed ikke vil være til rådighed torsdag. Team Esbjerg bedyrer dog, at de vil indgå dialog med deres playmaker om en løsning.

»Lotte Grigel er nu retur efter en uge med landsholdet. Det har været en turbulent uge, og derfor er vi blevet enige med Lotte og hendes rådgivere om, at hun holder fri i denne uge, og dermed heller ikke spiller ligakampen på torsdag,« lyder det på klubbens hjemmeside.

Sagen menes at tage udgangspunkt i Griegels utilfredshed med træner Lars Frederiksen, som hun ikke mener værdsætter hende nok.
LÆS MERE OM SAGEN HER


17:20 - FODBOLD: Matchfixing-bombe i dansk EM-kval: Er det her Danmarks chance?

Ifølge den albanske portal opozita.com har fire armenske spillere modtaget 500.000 euro hver for at lade sig tabe til Albanien i det opgør, der sikrede Albanien den direkte adgangsbillet til EM og sendte Danmark ud i to playoff-kampe.
Det skulle dreje sig om tre forsvarsspillere samt målmanden på det armenske landshold.

BT har været i konkakt med DBU og bedt dem forholde sig historien. DBU ønsker ikke at kommentere på historien på nuværende tidspunkt.
LÆS MERE OM DEN OPSIGTSVÆKKENDE SAG HER

17:13 - CYLING: Dansk cykelhold fortsætter oprustningen

CULT Energy-Stölting Group får tysk forstærkning til næste sæson. Det er den 19-årige Jonas Tenbrock fra Team Stölting, der i de kommende to år skal køre for det det danske hold. Det oplyser CULT på sin hjemmeside mandag.
»Jeg forventer, at han vil være klar til at tage det store spring indenfor international cykling, og han vil gøre det godt samt fortsætte sin udvikling fra sidste sæson, siger sportsdirektør Jochen Hahn.16:10 - CYKLING: Dårligt nyt for Holms sprinter: Ørken-styrt kan koste et halvt års pause

Tom Boonen (Etixx-QuickStep) risikerer at sidde ude i op til seks måneder efter sit voldsomme styrt i Abu Dhabi-løbet.
Sprinteren fra Belgien, som kører under den danske sportsdirektør Brian Holm, styrtede hårdt i asfalten og slog hovedet og brækkede en knogle på anden etape af ørkenløbet. Det ser nu ud til at koste en langvarig pause.
LÆS MERE HER.

16:06 - FODBOLD: Wolfsburg bekræfter interesse i Bendtner-konkurrent

Den danske landsholdsangriber Nicklas Bendtner kan meget vel få en ny angrebskollega inden længe. Det er den 18-årige schweiziske angriber-komet Breel-Donald Embolo, der er i søgelyset hos den tyske storklub. Det bekræfter sportsdirektør Klaus Allofs til det tyske medie Kicker.
»Vi forsøger ikke at skjule, at vi holder nøje øje med Embolo. Og vi vil fortsætte med at holde øje med hans udvikling,« siges det om stjerneskuddet, der trods sine unge alder allerede har scoret andet 14 mål i 42 ligakampe.

15.11 - FODBOLD: Zlatan får musikpris

Zlatan Ibrahimovic indspillede for halvandet år siden sin egen version af Sveriges nationalmelodi ’Du gamla, du fria’. Og den er siden blevet godt modtaget i hjemlandet. Så godt, at Zlatan har modtaget en guldplade, fordi sangen er blevet afspillet over 3.000.000 gange på forskellige streamingtjenester.

Hør sagen her.

14.44 - FODBOLD: Endnu en FIFA-boss suspenderes

Skandalen ruller videre i FIFA. Nu er endnu en topboss nemlig blevet suspenderet som en konsekvens af en større undersøgelse af fodboldforbundet. Således er præsidenten for Thailands fodboldforbund, Worawi Makudi, blevet suspenderet i 90 dage, hvor han er mistænkt for at have forbrudt sig mod forbundets etiske regelsæt. Dermed er han seneste mand i rækken, der er suspenderet. I seneste uge var det FIFA-præsident Sepp Blatter og vicepræsident Michel Platini, der blev sat ud i skammekrogen.

14.32 - MOTORSPORT: Dansk Le Mans-drøm afgøres i weekenden

I den kommende weekend kan et dansk Le Mans-eventyr gå i opfyldelse. Det sker, når det danske racerteam Formula Racing kører sæsonens sidste afdeling i den Europæiske Le Mans-serie (ELMS) Her kan Formula Racing med Mikkel Mac, Johnny Laursen og italieneren Andrea Rizzoli på Estoril-banen i Portugal tage det samlede mesterskab i deres Ferrari 458 GT i GTE-klassen. Danskerne fører med 19 point til nærmeste modstander og en samlet sejr vil give teamet en plads ved næste år 24-timersløb i Le Mans.

Mikkel Mac og Johnny Laursen sammen med resten af teamet.
Mikkel Mac og Johnny Laursen sammen med resten af teamet.
Vis mere

13.54 - FODBOLD: Undskyldning om at være lilleput holder ikke

Danmarks ærgerlige EM-kvalifikation kan ikke tilskrives et kendt mantra om, at vi er en fodboldmæssig lilleput sammenlignet med de øvrige hold i europæisk fodbold. Det viser denne opgørelse over de nationer, som allerede har kvalificeret sig til EM i Frankrig, som DR har lavet. Se listen, der sætter en stopper for årtiers undskyldning i dansk landsholdsfodbold her.

13.41 - HÅNDBOLD: Profil tæt på klubskifte

Mors-Thy Håndbolds Tobias Ellebæk er angiveligt på vej til at skifte til Aalborg Håndbold. Den 23-årige venstreback har markeret sig stærkt i år, og det er ifølge Nordjyske ved at belønne sig.

»Vi er selvfølgelig i gang med at kigge på mandskabet til næste sæson, men jeg ønsker ikke at kommentere på navne,« siger direktør Jan Larsen fra Aalborg Håndbold til Nordjyske, mens man slet ikke vil kommentere på historien hos Mors-Thy.

13.07 - FORMEL 1: Hamilton overhaler Senna i antal GP-sejre

Lewis Hamilton er snublende tæt på at genvinde VM-titlen i Formel 1 i år. Og den sejrsvante englænder kan nu også glæde sig over, at han er ved at køre sig helt op blandt de største legender i sporten. Således overhalede Hamilton legendariske Ayrton Senna på listen over de mest vindende i Formel 1 målt på grandprix-sejre. Mon ikke Senna havde haft flere, hvis han ikke døde på tragisk vis på Imola i 1994, men Lewis Hamilton kan sagtens stige yderligere på listen, der toppes af Michael Schumacher.

12.50 - FODBOLD: Dårligste pointgennemsnit i 22 år

Hvis man sammenligner det danske landsholds bedrift i EM-kvalifikationen, så er dets pointgennemsnit det dårligste, et dansk landshold har præsteret i de seneste 22 år. Min kollega Tobias Thomasen har set på tallene. Få overblikket her.

12.47 - HÅNDBOLD: Tre danskere på rundens hold

Selvom KIF Kolding København igen skuffede i håndboldens Champions League, så var der alligevel dansk succes i går i turneringen. Her gjorde tre danske landsholdsspillere det så godt, at de gjorde sig fortjent til en plads på rundens hold. Se hvem her.

12.28 - FODBOLD: Dansker forlænger med spansk storklub

Danske Gonzalo Jørgensen har forlænget sin kontrakt med spanske Atletico Madrid, så den løber i endnu to sæsoner. Det 17-årige talent optræder i klubbens ungdomsafdeling, og samtidig spiller han også på de danske U-landshold.

»Klubben ville gerne have forlænget endnu længere, men Gonzalos agent mente, at det var bedst ikke at binde sig længere end til og med U19-tiden, så han er fri, når han bliver seniorspiller, for så må vi se, hvor han står på det tidspunkt,« siger Gonzalo Jørgensens far, Thomas Jørgensen til TV3 Sport.

Gonzalo Jørgensens far er dansk, mens hans mor er fra Spanien. Læs mere her.

Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

11.30 - FODBOLD: Søndag afgøres landsholdets play-off-skæbne

Danmark skal som bekendt ud i to afgørende play-off-kampe om at komme med til næste sommers EM-slutrunde i Frankrig. Søndag findes Danmarks modstander ved en lodtrækning i Uefas kontorer i Nyon. Lodtrækningen begynder klokken 11.15 og kan med garanti følges her på BT.dk via vores liveblog.

De to play-off-kampe afvikles således: I dagene fra 12,13,14 november spilles de første kampe. Og den 15, 16, 17 november mødes holdene så i returkampene.

Foto: Claus Bech
Vis mere

11.22 - FODBOLD: Klopp uden målsætning i Liverpool

Der er ingen grund til at lægge unødigt pres på sig selv. Måske er det derfor, at Liverpools nye manager Jürgen Klopp sammen med klubben har valgt at melde ud, at der ikke en målsætning for holdets resultater i denne sæson. Læs mere her.

11.07 - FORMEL 1: Magnussens konkurrent tror på F1-sæde

Stoffel Vandoorne, der ligesom Kevin Magnussen er et produkt af McLarens racerskole, vandt i denne weekend GP2-serien med et suverænt forspring ned til nummer to. Nu er der kun en vej for belgieren, og det er Formel 1. Og det er ikke umuligt at lande et sæde, siger Vandoorne.

»Desværre er intet på plads i øjeblikket, men jeg er optimistisk. Jeg føler, at der er nogle chancer derude. De næste dage og uger bliver altafgørende i forhold til næste år,« siger han til SkySports.

10.55 - FODBOLD: Medierne hårde ved Danmark

De danske medier er hårde ved Morten Olsen og landsholdet, efter holdet har misset den direkte kvalifikation til EM i Frankrig. Få overblikket her.

Selvom det ser svært ud, har Brøndbys Riza Durmisi ikke mistet håbet endnu.

10.26 - FODBOLD: AGF-direktør vil have nyt stadion i Aarhus

AGFs administrerende direktør Jacob Nielsen har en klar mission om, at AGF i fremtiden skal spille på et nyt og moderne fodboldstadion. Det nuværende er pivkoldt og skyld i en lav stemning på hjemmebanen. Derfor vil et nyt stadion løfte hele klubben og få landsholdet til at komme forbi.

»Landets næststørste by fortjener et fodboldstadion. Fodbold er nationalsporten i Danmark, og jeg er ikke tvivl om, at en af grundene til, at AGF ikke er lykkedes inden for de seneste 8-10 år, har noget at gøre med, at stadion ikke er med til at generere stemning og intimitet,« siger Jacob Nielsen til JP.dk.

Aarhus Stadion
Aarhus Stadion Foto: Axel SchŸtt
Vis mere

09.49 - FODBOLD: Højbjerg vil spille sin favorit-position på landsholdet

Pierre-Emile Højbjerg har ikke leveret i de seneste kampe, hvor han har været placeret på den defensive midtbane på landsholdet. Nu tager den unge landsholdsspiller bladet fra munden og fortæller, at han langt hellere vil spille en såkaldt 8'er på landsholdet.

»Når man ikke præsterer, så kommer der kritik. Når man præsterer, så kommer der ros og positive ting. Det er en del af fodbolden. Jeg har ikke ramt niveau og det indrømmer jeg. På den anden side, så er der måske grunde til det,« siger Pierre-Emile Højbjerg til Kanal 5 og fortsætter:

»Jeg vil spille 8'eren. Det siger man ikke højt som 20-årig, men det er der, jeg er bedst og gavner holdet mest. Om træneren mener, det er fra start eller senere i kampen. Det er hans disposition. Eller at jeg skal spille fra start på 6'eren. Det er op til ham. Jeg kan godt se, hvad Morten mener. Men der er måske tidspunkter i min karriere, hvor jeg er mere klar til det ene end noget andet.«

Foto: Claus Bech
Vis mere

09.22 - FODBOLD: BTs fodboldkommentator revser landsholdet

BTs fodboldkommentator Søren Hanghøj er i dag hård ved det danske fodboldlandshold og kalder udsigten til to play-off-kampe for en falliterklæring. Læs hele kommentaren her.

Hvad mener du? Deltag i debatten.

09.06 - FODBOLD: Savner du også knivskarp debat om fodboldlandsholdet?

Følg BT og Radio 24/7s program FodboldFM, hvor gæsterne og vært Rasmus Dam tager Olsens tropper under kærlig behandling i aften.

08.59 - BASKETBALL: Kobe er stadig klar

Basketballstjernen Kobe Bryant har ikke mistet evnen til at score point på stribe, selvom han har 37 år på bagen og flere alvorlige skader bag sig. Det viste han i denne opvarmningskamp for sin klub, Los Angeles Lakers, før den nye sæson i NBA.

08.33 - FORMEL 1: Grosjean fortæller om monster-Crash

Franske Romain Grosjean kørte i går galt med omkring 300 kilometer i timen under Ruslands Grand Prix i Sotji. Lotus-køreren var ren statist, da hans racer pludselig slog ud med forenden og fortsatte ind mod barrieren. Grosjean gjorde her det eneste rigtige. Han slap rattet, lagde armene over kors og spændte i kroppen. Han kunne heldigvis gå fra ulykken. Læs mere her.

08.22 - BADMINTON: Tidligt op og til dopingkontrol

Der har været uanmeldt besøg fra dopingjagerne hos badmintonstjernen Mathias Boe. Han måtte op klokken seks i morges for at afgive en prøve. Kontrollanternes besøg er ren rutine, og danske Mathias Boe er hverken mistænkt eller før testet positiv. Men det er livet som elitesportsmand.

08.16 - FODBOLD: Dem kan Danmark trække i play-off

Ja, altså. Så skal Danmark altså ud i play-off om at komme til EM i Frankrig. Portugal og Albanien tager de direkte billetter til slutrunden, mens Morten Olsens tropper skal prøve lykken i knald eller fald-kampe. Se de mulige modstandere her. Listen viser også, hvilke nationer der er klar til slutrunden.