____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>‘Sød og (k)ærlig single søger partner til gåture langs vandkanten, rødvin ved pejsen og eventyr i soveværelset.’

Lyder det som én stor kliche, men har du svært ved at gennemskue, hvordan du forfatter en fængende profiltekst om dig selv? Hvordan skal dit profilbillede se ud? Og hvilken side er bedst for dig?

300.000 danskere netdater, og der findes et væld af forskellige datingsites. De appellerer til forskellige grupper, og B.T. Plus guider dig gennem otte datingtjenester.

Tre eksperter giver desuden deres bedste tips, så du undgår de største fælder og får succes med dating i cyberspace.

Med B.T. Plus får du:

- Guide: Find den rette side, lav en god profiltekst, vælg et godt profilbillede, den første kontakt, det første møde, vær åben!

- Overskuelig oversigt over otte gode datingsider samt beskrivelser af deres profiler: Netdating.dk, Scor.dk, Dating.dk, Match.com, Okcupid.com, Hjertebanken.dk, Elitedaters.dk, 40plus.dk - Liste med fem sjove nichesider.

- Marians personlige dating-succeshistorie


Tjek sitet først

Der findes et hav af datingsider. En god retningslinje, når du skal finde et sted, du eventuelt vil benytte dig af, og måske endda betale penge for, så tjek hvor mange brugere siden har. Selvom det lyder af meget, at der er 500 online på en uge, så er det ikke nok, med mindre der er tale om en nicheside.

Skriv en fængende profiltekst

Det kan virke som raketvidenskab at skrive en god profiltekst, men det er det ikke, hvis du spørger eksperterne.

Ærlighed og originalitet er det vigtigste. Du får ikke meget ud af at sende en kæmpe kliche ud i cyberspace, som måske oven i købet ikke passer. Så er det langt bedre, at en muligt interesseret mister interessen, når vedkommende kommer til ‘i øvrigt...’ i profilteksten, frem for når du siger det over den dampende kaffe på caféen.

Overvej i stedet, hvad du interesserer dig for, kan eller vil, som din virtuelle sidemand ikke også kunne skrive på sin profil (uden at lyve ihvert fald).

Undersælg ikke dig selv, men hold igen med blæreriet. Det er vigtigt, at din tekst ikke bliver for lang, for så står folk af, og desuden er det en god idé at bevare bare en lille smule mystik og noget, som folk kan spørge ind til, hvis I senere begynder at chatte eller aftaler at mødes.

Skriv, hvad du søger, det vil frasorterer alle de medlemmer, som ikke passer til dine absolutte krav, og desuden virker det langt mere tiltalende og mindre desperat, hvis du ved lidt om hvad du gerne vil have.

Men mænd er fra Mars, og kvinder fra Venus, og der er faktisk også forskel på betydningen af din profiltekst. Er du kvinde betyder det uhyre meget. Er du mand, knap så meget, for det er som regel mændene, der henvender sig til kvinderne, og det er kvinder med flotte billeder og velovervejede profiltekster, der kan være heldig at klikke sig ind til 50 nye henvendelser hver dag.

Profilbillede

Et godt profilbillede giver flere positive henvendelser og svar. Profilbilledet er nemlig alpfa omega i netdating. Men skal man trække kinderne ind, trutte munden og misse med øjnene for at billedet er godt?

Ifølge en undersøgelse virker det tiltalende på kvinder, hvis en mand laver noget på profilbilledet - eksempelvis spiller guitar. Og hvis han indgår i en social sammenhæng, er det også et plus. For kvinderne er det ikke kun mandens udseende på billedet, der har betydning, men også konteksten.

Kvinderne derimod bliver i langt højere grad bedømt på deres udseende. Hvis de kigger ind i kameraet, så skal de smile og undlade at kigge væk, mens de gør det. Det bliver i underbevidstheden opfattet som om, de flirter med en anden, hvorimod en mand godt må have en seriøst blik og stirre ud i horisonten. Så virker han eftertænksom og målrettet.

Den største brøler på billedsiden er mismatch mellem tekst og billede: Eksempelvis en seriøs karrieremand, som søger seriøst forhold, men hans profilbillede er fra en druktur på Kreta i badeshorts med en drink i hånden. Han vil selvfølgelig gerne med sit billede fortælle, at han også er til fest og ikke så kedelig, som han lyder i teksten. Problemet er bare, at han signalerer, han har brug for en kvinde med kørekort, da han ofte ikke vil være i stand til at føre et motorkøretøj. Derfor er det vigtigt at få sendt det rigtige signal ud om sig selv. Det handler jo ikke om at få 100 henvendelser, men til syvende og sidst om at få den rigtige.

Den første kontakt

Mændene har mere tilbøjelighed til at være mere overfladiske i deres første kontakt. Det har de som regel ikke så meget held med, da kvinderne, der sidder i den anden ende har mere tilbøjelighed til at være for kræsne end for ukritiske.

Derfor er det oplagt at skrive noget personligt i den første mail, som tager udgangspunkt i noget fra vedkommendes profiltekst fremfor at skrive, at du synes, at den, du henvender dig til, ser sød ud. Det viser du er oprigtigt interesseret og ikke bare spamer den første, den bedste. Og husk at udnytte emnefeltet i stedet for blot at skrive ‘Hej!’.

Det første møde

Det er svært at komme med en præcis tidslinje for det perfekte forløb, men det er vigtigt ikke at vente for længe med at mødes. For du risikerer nemlig at blive forelsket i forestillingen om, hvem der sidder ved tasterne på den anden side og dermed blive skuffet, når I endelig mødes. Så hvis du fornemmer, der er god kemi, er det bare om at hoppe ud i det og gå på en date i den virkelige verden og se, om kemien også holder der.

Desuden er det en god idé at møde hinanden på neutral grund og aftale, hvor længe jeres første møde skal vare. På den måde giver man sig selv og sin date mulighed for at runde af på en høflig måde, uanset om udfaldet bliver at mødes igen eller ikke.

Vigtigst af alt: vær åben!

Hvis du ser på dine tidligere forelskelser, så er der sikkert en iblandt, hvis ikke alle, der aldrig ville finde vej til din datingprofil, fordi de krav, du stiller til en kommende kæreste i forhold til højde, alder og udseende, sjældent har samme betydning i det virkelige liv. Så vær åben overfor overraskende henvendelser!

Datingeksperter brugt i denne artikel: Marian Danstrup, Datingkonsulent - www.mariandanstrup.com Mark Benfeldt Kjær, onlinedatingekspert - www.adambraff.dk Charlie Breindahl ekstern lektor ved KUA, har forsket i netdating