____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>‘Sød og (k)ærlig single søger partner til gåture langs vandkanten, rødvin ved pejsen og eventyr i soveværelset.’

Lyder det som én stor kliche, men har du svært ved at gennemskue, hvordan du forfatter en fængende profiltekst om dig selv? Hvordan skal dit profilbillede se ud? Og hvilken side er bedst for dig?

300.000 danskere netdater, og der findes et væld af forskellige datingsites. De appellerer til forskellige grupper, og B.T. Plus guider dig gennem otte datingtjenester.

Tre eksperter giver desuden deres bedste tips, så du undgår de største fælder og får succes med dating i cyberspace.

Med B.T. Plus får du:

- Guide: Find den rette side, lav en god profiltekst, vælg et godt profilbillede, den første kontakt, det første møde, vær åben!

- Overskuelig oversigt over otte gode datingsider samt beskrivelser af deres profiler: Netdating.dk, Scor.dk, Dating.dk, Match.com, Okcupid.com, Hjertebanken.dk, Elitedaters.dk, 40plus.dk - Liste med fem sjove nichesider.

- Marians personlige dating-succeshistorie


‘Tak for dit blink. Jeg finder det meget smigrende’. Nogenlunde sådan lød beskeden i 48-årige Marian Danstrups indbakke på hendes profil på datingsiden Match.com for snart tre år siden. Et blink kan du sende til alle profiler, hvis du vil vise, du er interesseret, men ikke vil sende en besked. Men Marian havde ikke blinket til nogen.

- Det var bare en finte, han brugte for at lokke mig. Og jeg skulle selvfølgelig se, hvad det var for en idiot, der havde skrevet til mig, siger Marian, der specifikt havde noteret, at hun søgte mænd i alderen 40-50. Ikke 60, som afsenderen Niels-Erik var.

- Jeg ville ikke have noget at gøre med en mand, der var så gammel - var jeg overbevist om. Men jeg gik ind og læste hans profiltekst, og den så faktisk meget interessant ud, siger Marian, der senere aftalte at mødes med Niels-Erik, efter de havde skrevet lidt sammen og talt i telefon.

300.000 danskere dater

Alle tal peger på, at det er blevet mere acceptabelt og almindeligt at gøre som Marian og tage skærm, mus og tastatur i brug i søgen efter en bedre halvdel.

Ifølge Danmarks Statistik leder 300.000 danskere efter kærlighed, sex og venskaber på nettet, mens en undersøgelse fra Oxford University i 18 lande, heriblandt Danmark, viser, at omkring hvert fjerde par har en virtuel Kirsten Giftekniv at takke.

Og det samme har Marian kunnet gøre i løbet af sin on and off-tid på datingsider, hvor hun tre gange har fundet sig en kæreste. Men ind imellem har der også være mindre vellykkede dates.

- Engang skrev jeg længe sammen med en meget interessant fyr. Men da vi endelig mødtes, gik han aaalt for tæt på mig og snakkede alt for hurtigt. Alt det seriøse, vise, dynamisk og maskuline var bare væk. Det var simpelthen ikke-eksisterende, siger hun. Men overraskelsen til trods så så hun det ikke som en dårlig oplevelse.

- Han var dykkerinstruktør, så jeg fik da en masse at vide om det. Men selvom det måske ikke var noget, så får man jo lov til at få et indblik i et andet menneske, når man mødes, og det er rigtig hyggeligt. Ligesom hvis du er mødt op til en stor fest og ikke kender din bordherre, siger hun.

Ligesom en kontaktannonce?

Vi har rykket os milevidt fra vores holdninger, som de var, da de første netdatingsider kom frem i Danmark i 1997. Det mener medieforsker og ekstern lektor ved Københavns Universitet Charlie Breindahl, som har forsket i netdating.

- I starten var der en vis skepsis, og det blev umiddelbart opfattet som en afløsning for kontaktannoncer i aviserne. Det blev betragtet som en ret desperat handling. Men i takt med at flere og flere danskere har prøvet netdating og faktisk fundet en kæreste, er der flere og flere, der kender til den positive vinkel, dermed bliver det mere og mere accepteret, siger han.

Ifølge undersøgelsen fra universitetet i Oxford University har hele 36 procent af parrene i alderen 40-69 år fundet hinanden på nettet. Det samme gælder for Marian og Niels-Erik, der nu har boet sammen i halvandet år.

Hende fra ‘dating’

Men det var ikke uden overvindelse, at Marian kastede sig ud i netdatingen for 10 år siden.

- Jeg følte mig pludselig så synlig for alle og enhver og var sikker på, at når jeg gik ned i Netto i Gilleleje, så ville jeg blive genkendt: ‘hende der, hun er fra dating’. Jeg synes, det var meget grænseoverskridende og begik alle de fejl, man kunne, til at starte med. Eksempelvis at skrive for længe med en fyr, inden man mødes, siger hun.

Samtidig har de mange fejl og et hav af dårligt formulerede profiltekster og kiksede billeder på siderne inspireret Marian, der er uddannet coach, til at slå sig ned som netdatingkonsulent. Nu hjælper hun folk til at få mere ud af deres netdating, så de måske også kan være så heldige, at personen, der venter på caféen, bliver deres kommende partner.

- Jeg kan stadig huske, da jeg trådte ind af døren på Café Vivaldi i Helsingør. Klokken var 19 en søndag, og der stod den dejligste mand med den sødeste udstråling, og han gav et tilpas kram, og så vildt dejlig ud. Vi begyndte at snakke og kommunikerede super godt med hinanden. Pludselig lukkede caféen, og så var det selvfølgeligt, at vi skulle ses igen, siger Marian om det første møde med Niels-Erik.

Til januar har parret været sammen i tre år. Men skulle det ske, at de går fra hinanden, vil Marian sætte sig til tasterne igen.

- Jeg synes netdating er super sjovt og en god måde at møde mennesker. Også for dem, som måske er for generte til at gøre det i byen.