Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

»Det ser desværre ikke særlig godt ud fra klokken 12. Vi vil sandsynligvis have en del kø, da det er en stor rejsedag i forhold til den kapacitet, vi har lige nu.«

Sådan siger pressechef i Københavns Lufthavn, Lise Agerley Kürstein, søndag til Finans.dk. Det sker på en dag, hvor lufthavnen forventer, at 78.000 rejsende skal igennem lufthavnen.

Travlheden skyldes en kombination af bededagsferie, en forøget rejselyst og underbemanding i lufthavnen.

»Der er en opsparet lyst til at rejse blandt danskerne, og der er især mange, der har valgt at rejse her i bededagsferien,« fortæller Lise Agerley Kürstein til B.T.

Sen søndageftermiddag er der derfor stadigvæk kødannelse og lang ventetid til de rejselystne i Københavns Lufthavn.

Klokken 16.30 lyder meldingen på, at man fortsat skal regne med en ventetid på knap 45 minutter, når man skal igennem security.

»Ventetiden svinger, og det går lidt op og ned. Men for fem minutter siden fik jeg en melding om, at der var 45 minutters ventetid ved security,« fortæller pressechefen.

Hun opfordrer derfor til, at man bør komme i god tid.

»Gerne to timer før, hvis man rejser inden for Europa, og tre timer før, hvis man skal rejse ud af Europa,« siger hun.

Når man ikke sit fly, kan man klage til Københavns Lufthavn og søge om kompensation.

Det er ikke mere end et par dage siden, at der var problemer med massive køer i Københavns Lufthavn.

Årsagen er mangel på personale i lufthaven, sagde pressechefen til B. T:

»Det er en lang proces at blive ansat i lufthavnen. Så selvom vi har været tidligt ude med at ansætte personale, så er vi ikke tilbage til det normale (efter corona, red.). Det er virkelig ikke, fordi det kommer bag på os, men det er bare en langsommelige proces. Det tager knap fire måneder at blive uddannet til security, og det tager yderligere tid at blive sikkerhedsgodkendt,« sagde Lise Agerley Kürstein.

Lige nu mangler der omkring 400 ansatte i lufthavnen. Læg dertil, at flyselskaberne også mangler personale, hvilket betyder, at der også kan opstå køer ved check-in.

Til sommer skulle problemerne med manglende ansatte være løst.

»Vi kigger ind i en normal sommerferie i lufthavnen. Til det sidste kvartal, har vi ansat 400 nye,« sagde pressechefen forleden til B.T.