Dronning Margrethe og prins Henrik til pressemødet tirsdag d. 10. januar på Amalienborg i Christian IX's Palæ i anledning af 40 års jubilæet i 2012.
Dronning Margrethe og prins Henrik til pressemødet tirsdag d. 10. januar på Amalienborg i Christian IX's Palæ i anledning af 40 års jubilæet i 2012. Foto: Keld Navntoft

'Sammen udgjorde prins Henrik og dronning Margrethe det adelige dreamteam. Men: Udfaser de nu deres 49 år lange ægteskab diskret?'

Sådan skriver den tyske avis Bild lige under et billede af regentparret. Billedet er revet over på midten.

Avisen hæfter sig ved, at prins Henrik og dronning Margrethe ikke er set sammen mere end to gange siden begyndelsen af 2016.

Heller ikke ved det netop overståede aftenselskab for kunst og kultur, som Dronningen afholdt tirsdag, var prinsgemalen at finde ved hendes side.

»Det virker som en skilsmisse. Man har ikke set dem sammen siden den 15. januar,« siger kongehuskritiker Trine Villemann, der er journalist og forfatter til flere bøger om kongehuset, til avisen.

medina

Avisen stiller desuden spørgsmåltegn ved, om regentparret udelukkende er sammen på grund af royal etikette, såfremt gnisten mellem de to skulle være borte.

I så fald ville dronning Margrethe være den eneste fraskilte monark i verden.

Dronning Margrethe annoncerede i sin nytårstale den 31. december 2015, at prins Henrik, ville gå på pension i det nye år. Derfor ville han ikke deltage i lige så mange arrangementer som hidtil.

Siden har han kun deltaget ved regentparrets nytårstaffel og ved barokorkestret Concerto Copenhagen's 25-års jubilæum.

Den øvrige tid har prinsgemalen blandt andet brugt på at jage og på rejser til både Italien og Egypten.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.