Prinsesse Marie er i al hast rejst til sit hjemland Frankrig. Det meddeler Kongehuset på sin hjemmeside.

Det er desværre ikke på ren ferie, men derimod ulykkelige omstændigheder, der gør, at prinsessen har været nødt til at drage til Frankrig.

»Årsagen er, at Prinsessen er rejst til Frankrig for at være hos sin farmor, hvis helbred er i en alvorlig tilstand,« oplyser Kongehuset på sin hjemmeside.

Søndag skulle prinsesse Marie have overværet AIDS-Fondets julekoncert i Trinitatis Kirke i København, og mandag skulle hun have deltaget i Folkekirkens Nødhjælps julearrangement, men begge de forpligtelser er nu blevet aflyst. Og det er ellers i to organisationer, som prinsesse Marie er protektor for.

Det er dog ikke et hvilket som helst familiemedlem, hun er taget til Frankrig for at besøge. Det drejer sig nemlig om hendes højtelskede farmor, baronesse Odile de Sairigné, på 97 år.

Marie bærer farmorens navn som mellemnavn, ligesom at hun tidligere har fortalt, hvordan hun først spurgte sin farmor til råds, inden hun gav sit ‘ja’ til prins Joachim.

»Jeg har delt mange hemmeligheder med min bedstemor. Hun ser ikke på, hvad folk er, hun ønsker bare, jeg er glad. Det første, hun nævnte, var: ’Men han har været gift før’. Det sagde hun, inden hun havde mødt ham,« sagde prinsesse Marie i et længere interview til Femina ifølge Ekstra Bladet.

I selvsamme interview lagde den dengang kommende prinsesse heller ikke skjul på, at farmoren ligefrem var hendes bedste ven.

Derfor traf prins Joachim også en ganske fornuftig beslutning, da han valgte at spørge om farmoren om Maries hånd, før han bad Maries forældre om tilladelse til at gifte sig med deres datter. Men ja'et, det fik han. Og farmoren, Odile de Sairigné, var også gæst ved Joachim og Maries bryllup i 2008.

Desværre rakte helbredet ikke til, at baronesse Odile de Sairigné kunne være med til dåben af lille prins Henrik året efter - i 2009 - hvor baronessen var 91 år. I stedet havde oldemoderen sørget for en fin, lille gave i form af en medaljon i guld, som prinsen kunne bære på dagen. På den måde var hun alligevel lidt med til dåben i Møgeltønder Kirke, nu kræfterne til et fysisk fremmøde ikke var der.