På den australske restaurant Reef N'Beef i København er der ingen tvivl hos ejeren. At kronprins Frederik gifter sig med australske Mary, vil selvfølgelig betyde flere kunder.
»Vi mærkede det også sidste gang, der var fokus på Australien. Nemlig under OL. Folk kom for at smage den australske mad og fornemme lidt af kulturen. Det var ofte folk, der skulle rejse til Australien, der lige skulle have sig en forsmag,« siger Malik Douen.
Han mener ikke, at Mary nogensinde har besøgt Reef N'Beef. Men det har til gengæld kronprins Frederik.
»Vi har haft besøg af Kronprinsen et par gange,« siger Malik Douen. En kronprins, der enten har smagt på krokodille, kænguru, emu eller vandbøffelkød.
»Australsk mad er meget blandet, fordi det er et meget blandet samfund. Og det eksotiske kød, som vi har, var noget aboriginals oprindelig spiste. I de sidste ti år er det også blevet en mere almindelig spise hos andre australiere.
Og selv om en krokodille ser grim og uhyggelig ud, smager kødet rigtig godt. Jeg kan ikke sammenligne smagen med noget, som danskerne kender. Men jeg kan sige, at krokodillekød i konsistens kan minde om kyllingekød, siger Malik Douen.
