Rivaliseringen mellem prins William og prins Harry – og især Harrys rolle som 'reserven' – har skabt rigeligt ballade i det britiske kongehus.

Derfor tænker Kate og William allerede nu på, hvordan de undgår en lignende ballade mellem deres børn, lyder det fra britisk kongehusekspert.

Ifølge kongehuseksperten Richard Eden har balladen mellem prins William og prins Harry betydet, at prins William og prinsesse Kate forsøger at gøre, hvad de kan for, at prinsesse Charlotte ikke skal føle sig som 'reserven'. Det har kilder tæt på William og Kate fortalt til ham, skriver han i Daily Mail.

Den syvårige prinsesse er parrets andet barn og nummer tre i tronfølgen efter sin far og storebror.

Prins Harry har altid været nummer to efter prins William.
Prins Harry har altid været nummer to efter prins William. Foto: Dave Caulkin
Vis mere

Men selv om hendes far en dag vil blive konge, så skal hun altså ikke forvente et liv som fuldtidskongelig.

I stedet forsøger parret at opdrage hende til et liv rettet mod en karriere i erhvervslivet, hvor forventningen er, at hun vil få et rigtigt job.

Og dermed virker det til, at prins Wiliam og prinsesse Kate følger den nye monark kong Charles' ønske om et slankere kongehus.

Personligt mener Richard Eden dog, at det måske kan blive lige slankt nok, hvis kongehusets top på et tidspunkt kun skal udgøres af kong Charles, prins William og prins George, når sidstnævnte blive myndig.

Kate og William forsøger ikke at gøre stor forskel på deres børn.
Kate og William forsøger ikke at gøre stor forskel på deres børn. Foto: Aaron Chown
Vis mere

»Personligt ville jeg foretrække en større kongefamilie, der kunne deltage i flere officielle arrangementer og møde flere borgere,« siger han og tilføjer, at han heller ikke mener, at prinsesse Charlotte i fremtiden vil kunne holde sig helt uden for de kongelige rækker.

»Hvis Charlotte får et job og dermed ikke vil være et aktivt medlem af 'firmaet', så skal hun være klar til lægge sig i selen, hvis der er behov for det,« siger han.

Det var især med bogen 'Reserven', som udkom i januar, at prins Harry fik sparket gang i debatten – og balladen – om hvordan det er at være født som lillebror til tronarvingen.

Ifølge prins Harry er både han og hans hustru, hertuginde Meghan, blevet behandlet dårligere og kørt ud på et sidespor af netop det britiske kongehus, da forskellige personer i kongehuset var bekymrede for, at han og Meghan ville sjæle for meget af rampelyset.

Prins Harrys bog 'Reserven', der på engelsk hedder 'Spare'.
Prins Harrys bog 'Reserven', der på engelsk hedder 'Spare'. Foto: ANGELA WEISS
Vis mere

Prins Harry og hertuginde Meghan er i flere interview kommet med grove beskyldninger mod kongehuset, som har skabt en større ballade i den kongelige familie.

Men den ballade håber prins William og prins Kate altså at undgå.

Ifølge Richard Eden er der da også en god lære fra prins Harrys bog – nemlig, hvad man ikke skal gøre, hvis man skal bevare et godt forhold mellem arvingen og de næstfødte kongebørn.