Lyt til artiklen

Dåbsgæsterne roste mad, stemning og den vågne lille prins efter receptionen

Prinsesse Maries brødre var fuldt ud tilfredse med festen, og biskoppen fik ros for sin tale, da lilleprinsen dåb blev fejret søndag aften.

- Det har været en vidunderlig dag. Jeg elskede hvert minut, og det bliver også en dejlig nat, lød det fra en feststemt Charles Cavallier, der er bror til Prinsesse Marie og var en af prinsens fem faddere.

Han forlod festen på Schackenborg slot sammen med to af Prinsesse Maries andre brødre, der var lige så begejstrede for arrangementet.
- Maden var i særklasse!, nåede den ene at konstatere, da de forlod festen, efter at de var blevet forkælet med dyreryg og rabarbertrifli af de stolte forældre.

Biskop Erik Norman Svendsen, der døbte prinsen, var også godt tilfreds med receptionen på slottet, selvom det havde været en lang dag.

- Jeg meget træt. Men det var en fantastisk dejlig fest.«

Hvad med talen. Fik du ros?

- Åh ja, mange roser, lød det tilfreds fra biskoppen, da han forlod slottet sent søndag aften.

Prinsen var glad

De ældre gæster og børnefamilierne var de første til at forlade festlighederne på Schackenborg Slot. Prinsgemalen var den første, der smuttede. Han har de foregående dage brugt tiden på at sejle DM i dragesejlads.

Kort efter forlod Hans Michael Jebsen og hustruen Desirée dåbsfesten. Parret bor til daglig i Hongkong, hvor Joachim lærte skibsrederen at kende, da han arbejdede for A.P. Møller i begyndelsen af 1990erne.

Parret forlod dåbsfesten i godt humør efter en dejlig dag.

- Barnedåb er en af de mest lykkelige begivenheder overhovedet, udtrykte Hans Michael Jebsen, mens hans kone var tydeligt begejstret for den lille prins.

- Han er sådan en glad lille baby, sagde hun og fortalte, at prinsen havde været vågen og i godt humør hele aftenen.

- Ja, han passer godt ind i familielivet. Når forældrene er afslappede, så smitter det af på barnet, sagde Jebsen.

Bussen til Gråsten Slot kørte ved halv ti-tiden med dronning Anne Marie og prinsesse Benedicte på forsædet. Dronning Margrethe sad alene bag søstrene og bag hende sad grev Jefferson med hans to børn.

Også Danfoss-bossen Jørgen Mads Clausen, hans hustru Anette og moder Bitten kørte ud af den fakkel-oplyste port i deres audi.

Den nybagte far, greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille skulle hjem til sin nyfødte datter, inden det blev alt for sent. Han sagde om festen:

- Det er svært at bevare pessimismen, når man får så god mad og god vin. Kongehuset holder jo nogle fantastiske fester, så den fortsætter nok lidt endnu.

Tv-baronessen Caroline Fleming blev heller ikke og festede til det sidste, men forlod dåben lidt i ti.