Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Priser på flybilletter styrtdykkede i 2016 – og festen slutter ikke i det nye år

Lyder København - London t/r for 146 kr. i januar fristende? En priskrig mellem flyselskaberne har gjort, at priserne på flybilletter i den grad er banket i bund. Og det stopper ikke her.

»Der åbnes nye ruter og flere selskaber end nogensinde konkurrerer hårdt på både europæiske og oversøiske flyruter. Dette forventes at fortsætte ind i 2017, hvorfor det er sandsynligt at flypriserne falder yderligere 5-10 pct,« siger direktør for travelmarket.dk Ole Stouby.

Priserne er i de seneste fem år kun gået en vej: Ned. Flypriserne i 2016 var således de laveste nogensinde, viser en undersøgelse fra travelmarket.dk.

Og det gælder både flydestinationer til europæiske lande og oversøiske destinationer.

Gennemsnitspriserne på flybilletter til 10 europæiske storbyer endte rekordbilligt fra både København, Billund og Hamborg. Det er et prisfald på omkring 24 pct. for København, 21 pct. fra Billund og hele 39 pct .fra Hamborg siden 2012.

Presser prisen

Det er blandt andet lavprisselskaber som Ryanair, Wizzair, EasyJet og Norwegian, der kæmper om at tilbyde de billigste flybilletter og altså presser prisen hidtil uset langt ned.

Også flybilletter til de oversøiske destinationer var, ligesom til de europæiske destinationer, rekordbillige i pristjekket.

I den gennemsnitlige pris var der et fald på 25 pct. for rejser fra København, 28 pct. fra Billund og 20 pct. fra Hamborg siden 2012.

Hvis man gerne vil rejse for de helt små beløb, så skal man dog være parat til at gå på kompromis med, hvornår man rejser.

»Hvis man er fleksibel med ud- og hjemrejsedatoer kan man virkelig få billige rejser, og der er rigtig mange gode priser her i januar og februar, da det er flyselskabernes lavsæson,« siger Ole Stouby fra travelmarket.dk.

Flyindustrien er meget hård, når man kigger på konkurrencen, så danskerne kan godt vænne sig til de lave priser, hvis man spørger luftfartsanalytiker hos Sydbank, Jacob Pedersen.

»Lavprisflyselskaberne kan sagtens lave penge, selvom billetterne er så billige. Det har de vist i mange år, og sådan kommer det også til at være i 2017. Flere og flere rejser, og lavprisselskaberne får lavere og lavere omkostninger. Det betyder, at billetpriserne bliver billigere. Også i fremtiden« siger Jacob Pedersen«.

 

Andre læser også