Om få måneder åbner Midtjyllands Lufthavn i Karup for chartergæsterne, og det har fået flere rejseselskaber til at sænke priserne, hvis man flyver derfra. Dermed kan man spare op til 6.000 kroner ved at vælge den nye midtjyske lufthavn.

Du sidder måske snart og skal bestille din sommerferie. I så fald er der en mindre formue at spare for en familie på fire, hvis I er klar på at flyve fra Midtjyllands Lufthavn. Det viser et pristjek af de to rejseselskaber Bravo Tours og Apollo, der flyver direkte til det populære ferieland Grækenland fra Karup i Midtjylland.

Sammenligner man de fire lufthavne, Kastrup, Billund, Aalborg og Midtjylland, kan en familie spare helt op til 6.000 kr. på en enkelt uge. Og de eventuelle ekstra penge til benzin kan man spare på parkeringen, for i Midtjyllands Lufthavn kan man parkere gratis.

Den tidligere Karup Lufthavn ændrede i sidste måned navn til Midtjyllands Lufthavn, og nu vil man ind på markedet for charterrejser. Derfor har også de to rejseselskaber, Bravo Tours og Apollo, planlagt afgange i skolernes sommerferie fra den lille midtjyske by - vel og mærke til  meget favorable priser i forhold til afgangene fra Billund eller Aalborg. Eksempelvis sparer man 40 procent på en uge til Kreta med Apollo 30. juni eller 1. juli på hotel Geraniotis Beach for to voksne.

Årsagen til den aggressive prispolitik handler om, at få især midtjyske kunders opmærksomhed. De er vant til at rejse fra Billund, Aalborg, Aarhus og Hamborg.

Ole Kirchert Christensen, chefredaktør på Check-in.dk, mener, at rejserne fra Midtjyllands Lufthavn er et godt slagtilbud:

»Lufthavnene i Billund og Midtjylland ligger godt 70 km fra hinanden, så nu kan forbrugerne søge rejser fra begge steder. Man kan få helt samme produkt i samme periode til ofte ret forskellige priser,« siger han.

Om charterturene fra Apollo og Bravo Tours med afrejse fra Midtjyllands Lufthavn er gode tilbud i forhold til, hvad andre konkurrenter kan tilbyde i samme periode er umiddelbart svært at afgøre ifølge Ole Kirchert Christensen.

»Det vil være som at sammenligne æbler og pærer, hvis der ikke er tale om samme flyselskab, samme hotel og indkvarteringsniveau og den samme afrejsedag,« siger han.

Generelt anbefaler Ole Kirchert Christensen dog, at man altid undersøger flere forskellige lufthavne, når man skal finde en charterferie:

»Det er godt at være bevidst om mulighederne. Kan man finde en billigere rejse, kan det ofte betale sig at køre til en anden lufthavn, så forbrugerne skal lige bruge lidt ekstra tid på at se sig omkring.«

Kommunikationschef hos Apollo Glenn Bisgaard siger, at Apollo har store forventninger til den første sæson i Midtjyllands Lufthavn:

»Vi vil gerne promovere den nye lufthavn og give den et boost, og derfor forsøger vi også at tiltrække familier fra nærområdet. De vil kunne spare nogle penge på at tage af sted fra den nye lufthavn i skolernes sommerferie,« siger han.

Hver fredag klokken 20.15 letter Apollos charterfly fra Midtjyllands Lufthavn med kurs mod Kreta, mens samme selskab har afgang fra Billund hver torsdag og lørdag klokken 17.15 i højsæsonen.

Administrerende direktør i Bravo Tours Peder Hornshøj fortæller, at rejsende fra Midtjyllands Lufthavn får ‘en lille besparelse’, fordi rejserne fra Billund i begyndelsen af sommerferien næsten er udsolgt.

!Der bor omkring en halv million mennesker i omegnen af Midtjyllands Lufthavn, og mange af dem skal jo på sommerferie. Vi regner med, at mange gerne vil flyve fra en lokal lufthavn, der er nem at komme til, og som har gratis parkering,« siger Peder Hornshøj.

Bravo Tours flyver om tirsdagen til Rhodos fra Midtjylland klokken 16.16, og samme dag fra Billund klokken 06.00.

Her er Midtjyllands Lufthavn billigst til Kreta med Apollo

Her er Midtjyllands Lufthavn billigst til Rhodos med Bravo Tours

Kampen om de jyske charterkunder

Aalborg Lufthavn

 • 1,5 mio. passagerer i 2016.
 • I år fylder lufthavnen 79 år.
 • Man har 4000 gratis parkeringspladser, og i 2013 udvidede de for 175 mio. kr. for at få flere gates.

Midtjyllands Lufthavn

 • 155.000 passagerer i 2016.
 • Lufthavnen skiftede navn fra Karup Lufthavn i år efter en afstemning på nettet.
 • Nu satser de på flere rejser og mere charter.
 • Stadig hovedkvarter for det danske luftvåben

Billund Lufthavn

 • Tre mio. passagerer i 2016
 • Den største jyske lufthavn har i årtier fragtet danskere på charterferie.
 • Også mange indenrigs- og udenrigsafgange.

Aarhus Lufthavn

 • 384.000 passager i 2016
 • Den tidligere militære flyvestation - anlagt af den tyske besættelsesmagt - er nu en almindelig civil lufthavn.
 • Der er omkring 40 kilometer til Aarhus.

Flughafen Hamborg

 • 16 mio. passagerer i 2016.
 • Lufthavnen er en af de større i Tyskland, men den trækker ikke kun tyske passagerer: i 2015 rejste omkring 300.000 tusinde danskere fra Hamborg.