Hvis du er blandt de danskere, der følte at statsminister Helle Thorning-Schmidt havde lovligt meget uld i mund, da hun i aftes holdt sin første nytårstale for danskerne, er der endnu engang hjælp at hente hos Liberal Alliances Joachim B. Olsen.

Med en skarp og kontroversiel reaktion på Helle Thornings nytårstale, der har høstet kritik for at være ukonkret, kaster Joachim B. Olsen sig ud i et storstilet nytårsangreb på hele det danske velfærdssamfund, som han mener skal slankes med astronomiske 150 mia.

Det sker i et interview med B.T., efter Liberal Alliance-kuglestøderen tidligere på dagen bragte en spydig Facebook-update.:

- Reducer de offentlige udgifter med 150 milliarder, afskaf efterlønnen helt, halver dagpengeperioden, hæv pensionsalderen, drop alle jeres nye afgifter og skatter, reducer den offentlige sektor med minimum 40.000 ansatte, afskaf topskatten og halver selskabskatten. Det er konkret, det er nødvendigt og det vil virke Statsminister! Men det kræver naturligvis politisk mod og lederskab!

Et af i alt ni konkrete bud på gennemgribende reformer af velfærdsstaten, som vi kender den, bunder i, at vi ifølge Joachim B. Olsen lever alt for længe uden for arbejdsmarkedet i forhold til, hvor længe vi når at yde gennem et arbejdsliv.

Politikeren mener derfor, at pensionsalderen skal sættes betragteligt i vejret.



- Pensionsalderen har tidligere været 67 i 1970erne. Dengang levede vi kortere end i dag. Det er fuldstændig nødvendigt at komme tilbage på det niveau. Der kunne du forvente mellem 5 og 10 år på pension, inden du døde.

- Nu har man mindre hårdt fysisk arbejde, og vi lever betydeligt længere. Mange mennesker kan derfor forvente at leve mellem 25 og 30 år på pension. Det er slet ikke holdbart, siger Joachim B. Olsen til B.T., som dog ikke vil gøre sig til dommer over, hvor længe danskere bør leve, efter de går på folkepension.

- Man kan ikke sætte det direkte op imod vores levetidsalder. Men vi lever for længe på pension. Vi er simpelthen nødt til at starte med reformpolitik og ikke bare omfordele. Folk kommer også senere igang på arbejdsmarkedet i dag. Hvis du så også stopper tidligere, så er du uden for arbejdsmarkedet lige så lang tid, som du er på arbejdsmarkedet. Så hænger økonomien slet ikke sammen.

Læs meget mere om Joachim B. Olsens nytårsangreb på velfærdsstaten i B.T.s trykte udgave tirsdag den 3. januar.

Hvad mener du? Lever danskerne for længe på pension?