Der har været en storm af brugere, der har ændret i artiklen om Ellen Trane Nørby (V) på det internet-baserede leksikon Wikipedia, efter bt.dk har skrevet, at hendes medarbejdere har redigeret i artiklen 31 gange.

Derfor har Wikipedia nu blokeret for, at brugerne kan skrive noget som helst i artiklen.

-  Beskyttede Ellen Trane Nørby: Særligt udsat for hærværk: Dagens avisartikel kaster lidt af sig - går nok over i morgen, skriver en administrator under brugernavnet Pugilist.

Blokeringen gælder indtil lørdag morgen klokken 09:41, og avisartiklen, som er nævnt ovenfor henviser til bt.dk's artikel om, at Wikipedia har måttet gribe ind over for Ellen Trane Nørbys medarbejdere, der skrev i et meget rosende sprog om Venstres politiske ordfører - stik imod Wikipedias retningslinjer om at skrive i et neutralt sprog.Wikipedia er et brugerstyret åbent leksikon, som alle, der har en profil, kan redigere i. Siden bt.dk's artikel er blevet bragt, har Wikipedia-brugere blandt andet skrevet 'spørgende', 'stirrende' og 'insisterende' i artiklen om V-politikeren, og det er for negativt ladet til, at det elektroniske leksikon tillader det.

Også på Twitter har artiklen om Trane Nørbys medarbejdere vakt opmærksomhed. Under det såkaldte hashtag '#EllenTranePåWiki' skriver brugere humoristiske 'fakta' om den politiske ordfører.

- Ellen Trane kan stille 696 spørgsmål. I træk. Uden at holde pause, skriver Toke Helmø.

- Ellen Trane laver i følge Bertel Haarter verdens bedste risengrød, skriver Malthe Iversen.

Ellen Trane Nørby selv tager dog det hele med et smil og skriver på sin Twitter-profil.

- #EllenTranePåWiki kan se I rigtigt hygger jeg. Glad for, at vi kan få jeres smil frem. God dag.