Der skal hives vælgere over midten, hvis Helle Thorning og S skal genvinde statsministerposten. Sådan har det lydt siden den uofficielle valgkamp blev skudt i gang for snart et halvt år siden.

For S har blødt arbejdervælgere over midten og helt til højre til Dansk Folkeparti, der undervejs har aspireret til pladsen som Danmarks største parti. Ved valget i 2011 var S dobbelt så stort som Dansk Folkeparti. Nu ligger de nærmest side om side i meningsmålinger.

Måske derfor har Socialdemokraterne i dag valgt at skrue op for valgkampen og præsentere en form for valgjoker. En joker, der skal vise vejen for de mange frafaldne arbejderstemmer.

Læs også:

Op af hatten har de hevet Jack Nør Christensen. En 42-årig sikkerhedsvagt fra Vestegnen der har valgt at skifte tilværelsen som byrådspolitiker for DF ud med en rødere partibog.

»Det gik op for mig, at det DF stod for, det måske ikke stemte overens med det de sagde. De siger, at det vælter ind over grænserne med indvandrere, men når man kigger i statistikkerne, viser de, at mange af dem er ganske almindelige mennesker fra Tyskland og Polen og England, der kommer for at arbejde,« siger Jack Nør til bt.dk.

Læs også:

Partihopper
Han startede i Dansk Folkeparti i 2013 og blev valgt ind i byrådet i Ballerup Kommune. Men i februar i år sagde han så stop. Han meldte sig ind i S og tog sit byrådsmandat med til Socialdemokraterne. Og fremkaldte sig en vis opmærksomhed. For eksempel i Dagbladet Politiken, hvor han fortalte om sit partiskifte.

Og nu hiver Helle Thorning ham så frem igen. Så han kan vise, Dansk Folkepartis mange vælgere, hvorfor S er bedre end DF. Men hvorfor lige en tidligere DF'er? Det svarer BTs politiske kommentator Søs Marie Serup på.

»De skal vise, at strømmen er vendt. At S efter 15 år i defensiven på udlændingespørgsmålet nu er i stand til at trække folk den anden vej,« forklarer hun.

Og Socialdemokraterne gør ganske givet klogt i at vise, at de kan hive DF'ere ind i folden, mener Søs Marie Serup.

Læs også:

»Det spørgsmål har afgjort de sidste fire - hvis ikke fem - folketingsvalg i Danmark. Så man kan ikke rigtigt vinde et folketingsvalg, med mindre man har styr på det spørgsmål. Der har S lige netop fået fat i det. Men det afgørende bliver, om de kan flytte DFere tilbage til Socialdemokraterne. For det var jo der, de oprindeligt kom fra,« forklarer hun.

Jack Nør Christensen blev kontaktet af Socialdemokraternes pressetjeneste, inden han optrådte i S-kampagnen. Og han har også været en tur forbi partiets presseafdeling for at forberede ham på at han nu er blevet en del af Helle Thornings valgkamp.

Du kan se videoen forneden.