Den skandaleombruste og snart forhenværende Venstre-borgmester i Fredericia, Thomas Banke, scorede 92.000 kroner på sygeorlov, som han brugte til at 'tænke over fremtiden'.

Orloven startede den 14. december, kort efter en aktindsigt havde afsløret, at borgmesteren havde brugt sit kommunale kreditkort til private indkøb. Thomas Banke fortalte den gang, at tiden væk fra det kommunale arbejde skulle bruges til at tænke over hans politiske fremtid. Dagen efter opfordrede et enigt byråd ham til at forlade borgmesterposten.

Det råd valgte Thomas Banke dog at afvise, ligesom han i hele december måned forholdt sig tavs. Og det skulle vise sig at være et klogt valg ud fra et økonomisk synspunkt, skriver jp.dk.

For ved at beholde jobbet ind i det nye år har Thomas Banke sikret sig et større eftervederlag. For hvert påbegyndt år på borgmesterposten får Thomas Banke nemlig halvanden måned i eftervederlag - som udbetales ved hans fratrædelse - og da han som borgmester fik 61.000 kroner om måneden, betyder det helt konkret, at han nu har scoret sig 92.000 kroner ved at blive på posten hen over nytår.

Hos SF i Fredericia har man svært ved at tro, at der er tale om et tilfælde.

- Han har fået 92.000 kr. ekstra ved at blive. Det er endnu et element i et uskønt forløb, og det matcher meget godt med det, der i øvrigt er sket, siger gruppeformand for SF i Fredericia, Jane Findahl, til jp.dk, og fortsætter sarkastisk:

- Jeg er sikker på, at han vil sige undskyld, hvis du spørger ham.

Hos socialdemokraterne i byrådet ønsker man dog ikke at gå ind i den slags gisninger. Henning Due Lorentzen siger til Jyllands Posten, at man vælger at tro på Thomas Bankes forklaring.

Thomas Banke forlod torsdag posten som borgmester i Fredericia efter intenst pres fra hans eget byråd.