Søren Brostrøm stopper som direktør i Sundhedsstyrelsen.

Det bekræfter han i en pressemeddelelse fra Sundhedsstyrelsen.

»Jeg er meget glad for at være i Sundhedsstyrelsen, har masser af energi, og mange gode år tilbage på arbejdsmarkedet. Men med otte år vil jeg være den længst siddende direktør i Sundhedsstyrelsen i mere end tredive år, og jeg vil have været tolv år i styrelsen. Jeg har længe vidst, at jeg ikke ville søge stillingen igen.«

Søren Brostrøm er ansat på en åremålskontrakt, der står til at udløbe til oktober i år.

Den 57-årige Søren Brostrøm, der er uddannet speciallæge i gynækologi og obstetrik, blev ansat som direktør i Sundhedsstyrelsen i oktober måned 2015.

Han blev for alvor kendt i den brede danske offentlighed under coronapandemien, da han medvirkede ved en lang række pressemøder sammen med blandt andet daværende sundhedsminister Magnus Heunicke og statsminister Mette Frederiksen.

I 2020 kunne B.T. afsløre, at Søren Brostrøm var uenig i Mette Frederiksen og regeringens coronastrategi. Faktisk advarerede han i en mail syv timer før det historiske coronapressemøde 11. marts 2020 mod at lukke samfundet ned, fordi Brostrøm mente, at det var et for drastisk skridt at tage.

Det var ikke proportionalt med de negative effekter, som en lukning af skoler og institutioner ville medføre, lød Brostrøms faglige vurdering.

Derfor kritiserede oppositionspolitikere efterfølgende Mette Frederiksen for på pressemødet at have påstået, at det var »myndighedernes anbefaling« at lukke samfundet.

For nylig kunne B.T. også afdække, at Mette Frederiksens departementschef, Barbara Bertelsen, blev orienteret om Brostrøms mail på et møde sent om eftermiddagen 11. marts 2020, få timer før pressemødet.

Mette Frederiksen har tre gange nægtet at svare på, om Barbara Bertelsen orienterede hende om Brostrøms rådgivning.

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) skriver i en mail til B.T., at hun har været og stadig er meget glad for at samarbejde med Søren Brostrøm, som hun selv var med til at ansætte som direktør tilbage i 2015.

»Jeg havde gerne set, at Brostrøm ville fortsætte som direktør, men jeg har også forståelse for, at han efter 12 år i styrelsen gerne vil prøve kræfter med noget nyt, når hans nuværende åremålsansættelse udløber i oktober. Det giver os et halvt år til at finde den rette kandidat, der ligesom Brostrøm kan udvikle og gøre en positiv forskel for sundhedsvæsenet i Danmark,« lyder det fra Løhde.