- Jeg har ikke været så bange siden jeg var barn

Handelsminister Pia Olsen Dyhr (SF) blev sparket og skubbet af aktivister fra Antifacistisk Aktion, da hun stod foran scenen i Fællesparken 1. maj og prøvede at støtte sin formand Annette Vilhelmsen på talerstolen.

- Jeg var bange og blev ked af det. Det var meget voldsomt. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst var så bange. Det var nok da jeg 13 år og var kommet med i et autonomt optog ved en fejl, siger Pia Olsen Dyhr.

1. Maj

- Jeg holdt selv seks taler, og det var ellers en god 1. maj, hvor der var plads til dialog. Men i Fælledparken så jeg alle disse sortklædte folk på vej mod scenen, og så sagde jeg til mine SF-venner, at vi skulle gå op foran scenen for at støtte Annette.

- Så stod der en, der konsekvent sparkede mig på benene, trådte på mine fødder og skubbede til mig. En rev mig i håret. Der blev smidt med æg lige ved siden af mig, og de råbte ’forræder’ ad mig. Jeg prøvede at snakke til en af dem, men han sagde på tysk, at han ikke forstod hvad jeg sagde. Men at han var fra Antifascistisk Aktion. Der var militante træk i dem.

1. Maj

SUF (Socialistisk Ungdoms Front) fungerer som en slags ungdomsorganisation for Enhedslisten.

Man siger, at AFA via SUF  har tilknytning til Enhedslisten?

- Ja, men Johanne kan jo ikke stilles til ansvar for, hvad de gør. De buh’ede også af hende, da hun opfordrede til ro og orden.

Tror du det får betydning for hvad du gør næste 1. maj?

- Aldrig. Der er ikke nogen, der skal knægte mig, siger Pia Olsen Dyhr.