Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ser meget gerne, at Nato spiller en større rolle i bestræbelserne på at bekæmpe terror begået af Islamisk Stat.

Det siger han til TV2.dk.

»Nato spiller i øjeblikket kun en ret perifer rolle i kampen mod ISIL (Islamisk Stat). Vi så meget gerne fra dansk side, at vi fik Nato til at gå ind i koalitionen, så kapaciteten og den viden der er i Nato kunne inddrages i kampen mod ISIL,« siger han i et interview på TV2.

Natten til tirsdag mistede mindst 22 mennesker livet, da en eksplosion ramte en koncert i Manchester Arena med den amerikanske popstjerne Ariana Grande. Islamisk Stat har taget ansvaret for angrebet.

Torsdag skal den danske statsminister til et Nato-møde i Bruxelles, hvor det skal drøftes, hvordan Nato kan blive bedre til at bekæmpe terror. Men selv om Natos generalsekretær Jens Stoltenberg er enig i, at der skal gøres mere fra forsvarsalliancens side, så møder forslaget modstand i andre lande.

Således er både Tyskland og Frankrig lunkne i forhold til, at Nato skal gøre mere.

USA er i forvejen i spidsen for en koalition, der har til hovedformål at gøre en ende på Islamisk Stat. Her deltager Nato-lande allerede, og derfor mener alliancemedlemmer fra Frankrig og Tyskland ikke, at der bør gøres mere fra Natos side.

»De ønsker at vide, hvilken forskel det vil gøre. Alle 28 Nato-allierede er allerede en del af denne indsats,« siger en diplomat til Reuters