DRs krav om, at Lars Løkke Rasmussen selv skulle møde op til den planlagte partilederrunde, har fået Venstre op i det røde felt. DR mener, at reaktionen er fuldstændig ubegrundet.

- Det var Danmarks Radios ret at afvise at lade skatteminister Kristian Jensen afløse partileder og statsminister Lars Løkke Rasmussen, siger DRs nyhedschef Ulrik Haagerup til Ritzau.

Han fastholder, at DR er i sin fulde ret til at bestemme, hvem de vil have i studiet. Partierne har fået sendt en invitation, og så er det omvendt op til dem, om de vil deltage eller ej.

Venstre havde peget på Kristian Jensen, da Lars Løkke bruger valgaftenen ved sin hustrus side i Gribskov. Men det var ikke godt nok. Noget, som partiets pressesekretær mente, var det rene galimatias.

- Jeg kan godt forstå, at DR har valgt at lægge deres arrangement i Cirkusbygningen, fordi der er tale om en ren cirkusforestilling, siger Venstres partisekretær, Jens Skipper Rasmussen, i en pressemeddelelse.

Det hele endte dog med en aflysning, da også Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt pga. af sygdom måtte melde fra.

TV2 News tager over
Da DR valgte at aflyse aftenens debat, så den konkurrerende kanal TV2 News hurtigt sit snit til at tage over. De prøver nu at samle partiformændene eller næstformændene til en kommentar.

Desværre er der ikke nok plads i studiet til at invitere alle ind til en samlet debat. Derfor kommer de ind i hold eller via direkte transmissioner ude fra landet.