Forår eller efterår? En stribe politiske kommentatorer sætter nu dato på det kommende folketingsvalg, en ny hjemmeside ser dagens lys, og så vil et politisk flertal træde på speederen.

Bliver det på et bagtæppe af blændende forårssol eller falmende trætoppe, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) afholder folketingvalg?

Politiko.dk har bedt en række af landets fremmeste politiske spåmænd og -koner om at lægge hovedet på blokken og give deres bedste bud på en valgdato, og de er ikke helt enige.

I kalenderen herunder kan du se de syv bud, der strækker sig fra begyndelsen af maj til midten af september, som er absolut seneste deadline for et valg.

Læs kommentatorernes begrundelser, overvejelser og forbehold ved at føre musen - eller fingeren hvis du læser med fra telefon eller tablet - hen over ansigterne i kalenderen.

 

Er der valg? Nej.

Når vi har bedt de modige kommentatorer komme med et bud på en valgdato, skyldes det en ny hjemmeside, som nu ser dagens lys.

erdervalg.dk kan du fremover holde styr på, om Thorning har trykket på den berømte valgknap. Et smugkig på siden viser i øvrigt, at det har hun ikke i dag:

På siden kan du desuden klikke dig videre til Politiko.dk's valgartikel, som løbende bliver opdateret med valgtemaer, seneste meningsmålinger, statsministerens ventetider og diverse nørdefakta. Og det var på erdervalg.dk.