Henrik Sass Larsen forstår ikke hvorfor han skal påduttes et særligt ansvar, bare fordi han er socialdemokrat.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>- Jeg forstår ikke kritikken, at jeg skal påduttes et særligt ansvar, fordi jeg er socialdemokrat. Skulle jeg så også tage bussen frem for bilen. Det vil jeg ikke. Jeg kan jo ikke have mit eget parallelsamfund, som jeg er socialdemokrat i, siger socialdemokraternes politiske ordfører til bt.dk.

Kritikken har i de seneste dage haglet ned over Mette Frederiksen fordi hendes datter går i privatskole. Ikke fordi B.T har noget imod privatskolerne, men fordi Mette Frederiksen selv tidligere har tordnet mod netop disse skoler.

Lige indtil hendes egen datter skulle begynde. 

Den unge socialdemokrat er dog ikke den eneste. Tre partifæller har ladet de små poder passe i private skoler. En af dem er den fremtrædende politiker, Henrik Sass Larsen. 

- Det var et positivt tilvalg vi gjorde, fordi vi syntes godt om den skole, siger han.

Han fortæller B.T, at han aldrig har ment at ansvaret for den danske folkeskole ligger hos forældrene. Sådan som Mette Frederiksen udlagde det i et nyhedsbrev i 2005.

- Jeg lagde ikke mærke til, at hun sagde det den gang. Så det har jeg ikke været opmærksom på. Jeg mener selv, at ansvaret ligger hos politikere, skolebestyrelse og lærere. Det kan man ikke bede forældrene om. Den holdning har jeg altid haft, siger han.

Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen ærgrer sig over at Mette Frederiksen sendte sin datter på privatskole.

- Jeg havde da håbet, at hun lige som alle andre der har et ansvar for den danske folkeskole ville have bakket den danske folkeskole op, men det er desværre mange der ikke gør, sagde han til B.T.

Henrik Sass Larsen forstår dog ikke, at der skal være en kritik fra lærerforeningens side.

- Jeg kan ikke forstå, at han går ud og siger det, for dels repræsenterer han vel alle skoler og samtidig så har socialdemokratiet stort set aldrig nogensinde sagt, at man kun skal gå ind for en slags skole. Jeg synes kun det er en styrke, at der er en mangfoldighed, og vi (socialdemokrater red.) ønsker alle skoler skal være gode og velfungerende. Og vi har ikke nogen problemer med at noget er privat. Vi synes det er godt, at der er nogen valgmuligheder.

I løbet af de seneste årtier er der vitterligt også kommet en del flere valgmuligheder, når det kommer til private skoler. Mens 6 procent af alle skoleelever i 8. klasse gik i private skoler i 1980 er det i løbet af de seneste 30 år steget til at 12 procent fra samme klassetrin går på privatskoler.

- Det er da nogle tal, det lige får én til at hæve øjenbrynene, siger Henrik Sass Larsen, som sætter spørgsmålstegn ved, hvorvidt det kan for skyldes en dalende kvalitet i folkeskolen.

I så fald synes han der er et problem.