Siger han har travlt med at besøge virksomheder, men ...

Venstres Lars Løkke Rasmussen gemmer sig for vælgerne. Han siger, at han har brugt tiden på at besøge et 'hav af virksomheder' - men BT har kun kunnet finde 14 virksomhedsbesøg i 2012.

Det er nærmest sværere at finde tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) end Holger på tegningerne i de berømte børnebøger.

Lars Løkke Rasmussen var godt nok fremme mandag for at give Venstres bud på en ny konkurrenceevne-pakke til erhvervslivet, men ellers har det været noget nær umuligt siden valget i 2011 at få en kommentar til politisk indhold fra partilederen i Danmarks største parti.

Forklaringen fra Venstre - og Lars Løkke Rasmussen selv - har ofte været, at fraværet i den offentlige debat skyldes, at han bl.a. har travlt med at besøge ’et hav’ af danske virksomheder.

Men meget tyder på, at den forklaring er en sandhed med modifikationer. BT har således blot fundet 14 virksomhedsbesøg i 2012, hvor en del af dem endda var til en kampagnevideo for Venstre om ’Danmark går på arbejde’.

Slipper for TV-Avisen

I et interview med Lars Løkke Rasmussen i DR-programmet ’Bag Borgen’ fra 21. december 2012 forklarer Venstres leder ellers, at han har brugt meget af året på virksomhedsbesøg.

- Jamen jeg har jo arbejdet. Og så har jeg efter ti år som minister brugt det privilegium, at jeg ikke skal i TV-Avisen hver aften til i stedet for at tage ud i den virkelige virkelighed for at besøge danske virksomheder. Jeg har besøgt et hav af danske virksomheder i løbet af årets løb, siger Lars Løkke Rasmussen på DR-værten Ask Rostrups spørgsmål om, hvad han har lavet i 2012.

BT har flere gange forsøgt at få listen over virksomheder, som Lars Løkke Rasmussen har besøgt i 2012 - men den ønsker Venstre ikke at offentliggøre, meddeler Lars Løkke Rasmussens særlige rådgiver, Mikael Børsting, i en mail til BT.

Løkkes Facebook-profil

BT har i stedet måttet gennemgå samtlige lokalaviser fra 2012 for omtaler af besøg fra den tidligere statsminister, gennemgå pressemeddelelser fra virksomheder, brancheforeninger og lokalafdelinger i Venstre, Lars Løkke Rasmussens egen Facebook-profil og de mange foto af Lars Løkke Rasmussen i fotodelingstjenesten Flickr.

Her har BT i hele 2012 kun kunnet finde ti egentlige virksomhedsbesøg, som Lars Løkke Rasmussen har været på. Dertil kommer to foredrag, han har afholdt hos virksomheder, hvoraf det ene var et foredrag for lokale Venstre-folk, en reception for et solcelleanlæg og endeligt har han stået få minutter uden for Statsforvaltningen Midtjylland og røget med et par medarbejdere, uden at han på noget tidspunkt var inde i bygningen.

Det skal dog understreges, at der kan være virksomhedsbesøg, som BT ikke kan finde, da Venstre ikke vil oplyse, hvilke virksomheder Lars Løkke Rasmussen har besøgt.

BT kan derfor ikke med sikkerhed kontrollere, hvorvidt Lars Løkke Rasmussen har overdrevet, hvor mange virksomheder han har besøgt - ligesom tidligere partiformand for SF Villy Søvndal, der i sin tid blev taget i at overdrive, hvor mange plejehjem han havde besøgt. Villy Søvndal sagde, at han havde besøgt 20 - men han havde reelt kun besøgt fem - hvoraf hans egen mor boede på det ene.

Fem af de gange, hvor Lars Løkke Rasmussen har været på besøg, har Venstre haft et kamerahold med ude, der har optaget billeder til kampagnefilmen ’Danmark går i arbejde,’ der blev vist på Venstres landsmøde.

I filmen kan man høre Lars Løkke Rasmussen fortælle:

- I morges vågnede Danmark. I morges gik Danmark på arbejde. Og i morgen går vi på arbejde igen. Lad os arbejde for at sikre danskernes arbejdspladser. Lad os arbejde for at sikre danskernes velfærd. Lad os arbejde for et fantastisk Danmark. For os selv og vores børn, siger Lars Løkke Rasmussen.

Hvor meget arbejder Løkke?

Alt det får nu SF til at spørge partilederen i Danmarks største parti, hvor meget han egentlig arbejder selv.

- Hvis jeres opgørelse afspejler virkeligheden, er jeg bekymret for, hvad Lars Løkke Rasmussen så bruger sin tid på. Han er i sidste ende ansvarlig for at svare, hvor Venstre vil finde pengene til deres forslag om nulvækst i det offentlige forbrug og skattelettelser for 60 mia. kr. Men det har Lars Løkke Rasmussen ikke lyst til at blive stillet til regnskab for, siger Jesper Petersen, politisk ordfører, for SF.