Kritikken har været hård ved Københavns Kommune, efter BT tirsdag kunne fortælle, at beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev kvit og frit havde fået lov at låne rådhushallen på Københavns Rådhus til en privat bryllupsreception.

Normalt koster det 65.000 kr. at leje rådhushallen til et dagsarrangement. Men en mundtlig aftale fra 2012 mellem gruppeformændene gav ekstraordinært politikerne lov til at låne Rådhusets lokaler til bryllupsreceptioner.

Forvaltningseksperter har i skarpe vendinger kritiseret denne praksis, da den strider i mod vedtægterne for brugen af Rådhusets lokaler, som Borgerrepræsentationen vedtog i 2011.

Nu erkender Københavns Kommune i et svar til BT, at der er behov for at stramme op.

Økonomiforvaltningens administrerende direktør, Peter Stensgaard Mørch, skriver:

»Retningslinjerne for udlån af rådhusets lokaler til medlemmer af Borgerrepræsentationen og andre skal selvfølgelig foreligge på skrift og være helt efter bogen. Forvaltningen vil nu sikre, at Borgerrepræsentationen forelægges indstilling om opdaterede retningslinjer, der er udtømmende og korrekte, og vi vil i den forbindelse indhente ekstern rådgivning.«

Direktøren tager samtidig ansvaret for balladen om Anna Mee Allerslevs bryllupsreception:

»Beslutningen om at give tilladelse til at afholde borgmester Anna Mee Allerslevs bryllupsreception blev truffet på baggrund af indstilling fra Borgerrepræsentationens Sekretariat, og afregningen har fuldt og helt svaret til de af forvaltningen opstillede betingelser. Det er således forvaltningens ansvar, såfremt den eksterne vurdering når frem til, at vilkårene for udlånet ikke var efter reglerne.«