Dansk Folkeparti holder det første gruppemøde, efter Morten Messerschmidt søndag blev valgt som ny formand.

Og dramaet i partiet ser ud til at fortsætte.

»Jeg ved ikke, hvad der sker. Jeg ved ikke, om jeg bliver ekskluderet,« lyder det fra folketingsmedlem Marie Krarup, da hun ankommer til mødet.

Hun støttede Martin Henriksen i formandsvalgkampen og afviser ikke, at hun måske kan være fortid i partiet inden længe.

»Jeg tror ikke, de vil gøre det. Det vil være rigtig dumt. Jeg ved ikke, om jeg går selv,« tilføjer hun og retter en skarp kritik af tidligere formand Pia Kjærsgaard, inden hun går ind til gruppemødet.

»Vi kan ikke tolerere, at Pia Kjærsgaard vil blive ved med at kritisere os i pressen. Jeg kan ikke leve med, at en tidligere formand sidder og taler grimt om mig og andre. Hun er en meget stor del af problemet«.

Morten Messerschmidt siger på vej ind til mødet, at det ikke er i dag, at en ny gruppeledelse skal vælges, og flere kilder i Messerschmidt-lejren bekræfter samstemmende, at det er »for tidligt og for sårbart« at tage sådan et valg allerede i dag.

Messerschmidt afviser også, at der skulle være udskiftninger på vej blandt partiets ansatte i Christiansborg.

Nu tidligere partiformand Kristian Thulesen Dahl ser ikke sig selv som en del af ledelsen fremover, siger han på vej ind til gruppemødet.

Det samme gælder hans forgænger, Pia Kjærsgaard, der ellers har sigtet efter en mere fremtrædende rolle under Morten Messerschmidt.

»Jeg mener ikke, at hverken Pia Kjærsgaard og jeg skal sidde med hånden på styrepinden,« lyder det nu fra Thulesen Dahl.

»Vi er nogle, der nu bør træde et skridt tilbage og lade en ny ledelse få sat et hold og en kurs,« tilføjer han.

Andre læser også