Både vores nye kulturminister Uffe Elbæk og klima- og miljøminister Martin Lidegaard har et afslappet forhold til deres påklædning. Måske for afslappet.

Når man skal til velkomst hos Hendes Majestæt Dronningen, som de nye ministre skulle i mandags, skal man lige tænke sig om en ekstra gang. Er alle punkter på tjeklisten krydset af?

Er skoene pudset, jakkesættet mørkt og slipset bundet?

Tjek, tjek og... hov?

Kulturminister Uffe Elbæk og klima- og miljøminister Martin Lidegaard fra De Radikale havde ladet slipset blive hjemme, da de skulle ind og hilse på hos Dronningen.

- Vi vil bare gerne signalere moderne ministre og åbenhed. Men det var ikke en demonstration. Vi vil bare gerne følge med tiden, siger Martin Lidegaard til bt.dk.

- Det er ligesom det med at tage cyklen til Amalienborg. Det er også noget med at signalere: Hey, vi er altså i 2011! siger Uffe Elbæk til eb.dk.

De to radikale folketingsmedlemmers forseelse blev der kærligt taget hånd om i dag, onsdag, da de skulle til statsråd hos Dronningen.

- Nu er det så heldigt med ministre, at der er en masse folk, der passer godt på en, og der stod på dagsordenen i dag 'Husk slips og blanke, sorte sko', siger Martin Lidegaard.

Reprimande fra Thorning

Kollegaen derimod har en klar erindring om, at det ikke kun var via dagsordenen, han fik beskeden. Der var tale om et budskab endnu højere oppe fra - nemlig fra Helle Thorning selv.

- Det var en lodret ordre. Simpelthen fra chefen, siger Uffe Elbæk til eb.dk

 Begge ministre forbeholder sig dog stadig retten til at være frisindet omkring deres påklædning, når slipset ikke er påkrævet

- Når jeg skal ud og kigge danskerne i øjnene har jeg ikke slips på, slutter Martin Lidegaard.