Efter en vanvittig valgsejrs med alletiders personlige stemmerekord var der især et spørgsmål, som trængte sig på, da Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt tirsdag ved middagstid besøgte bt.dk for at chatte med læserne.

- Går du efter statsministerposten nu?

Det var det spørgsmål, som rigtig mange bt.dk læsere ville have svar på. Naturligvis foranlediget af, at Morten Messerschmidt med sin kæmpe valgsejr ved Europaparlamentsvalget i søndags slog den tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussens rekord fra 2004 på over 407.000 personlige stemmer. Morten Messerschmidt fik nemlig hele 465.758 stemmer - et resultat, der var langt vildere end den 33-årige DF-er havde forventet.

- Det her resultat, det havde jeg ikke turdet drømme om, lød det fra Messerschmidt, der dog ikke var helt så entydig, da det kom til statsministerspørgsmålet:

Kunne du finde på at gå efter statsministerposten, som flere af vores læsere har spurgt om?

- Jeg er meget beæret over den tillid, som rigtig mange læsere viser mig og også den begejstring, men det jeg har foran mig nu, det er at passe det arbejde, som jeg er blevet valgt til i Europaparlamentet. Det er mit fokus og ikke alt andet, lød det fra Messerschmidt.

Men har du en drøm om måske en dag at blive statsminister?

- Man skal passe på ikke at lade sig styre af sine drømme, man skal lade sig styre af realiteterne.

Så det er ikke helt en afvisning?

- Jeg tror ikke, der findes nogen politiker, som ikke vil have den fuldstændige indflydelse, men det er det er bare det helt forkerte at sætte fokus på lige nu, hvor jeg lige er blevet valgt til Europaparlamentet.

Hvorfor vil du ikke gå efter posten lige nu?

- Det er jo sådan set Folketinget, der udpeger statsministeren. Jeg er jo blevet valgt til Europaparlamentet. Så både formelt, og også fordi det politisk er fuldstændig utidigt, så mener jeg, at det vil være helt forkert at gå rundt og forestille sig nu.

Så tidspunktet er ikke det rette lige nu til de drømme?

- Vi har jo en statsminister her til lands, og vi har vist også en anden herre som går og drømmer om det ( Lars Løkke Rasmussen, red.), og i sidste ende, så vil Dansk Folkepartis kandidat til statsministerposten, hvis nu det skulle være, selvfølgelig være Kristian (Thulesen Dahl, red.).

Et af de andre meget populære spørgsmål fra bt.dks læsere var, om Morten Messerschmidt kunne finde på at skifte parti til Det konservative Folkeparti. Mange læsere mente, at han ville kunne hjælpe de konservative med at booste stemmetallet.

Men her var Messerschmidt temmelig klar i sit svar:

- Jeg mener jo ikke, at der er ret meget konservatisme tilbage i Det Konservative Folkeparti. Så allerede der vil det være en svær ting at gøre. Jeg er meget dedikeret til Dansk Folkeparti, så jeg bliver, hvor jeg er.