Den konservative borgmester Henrik Rasmussen, der er anklaget for ulovligheder af sin egen kommunaldirektør, betaler en del af sin løn tilbage

Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen nægter pure sine egen kommunaldirektørs beskyldninger om forsøg på ulovligheder.

Han erkender dog, at han i gennem to år har fået udbetalt 24.000 kroner i børnepenge i forbindelse med sin borgmesterløn, som han aldrig nogensinde skulle have haft.

- Det er rigtigt, at vores lønkontor havde lavet en fejl, som jeg ikke var klar over. Jeg var i god tro. Det opdagede kommunen lige op til sommerferien, hvor jeg ikke lige havde 24.000 kr. stående på kontoen. Det har jeg derfor fået lavet en afbetalingsordning for, siger den konservative borgmester Henrik Rasmussen, der også har siddet i Folketinget i henholdsvis 2008 og 2010 som vikar for Charlotte Dyremose.

Han er i disse dag under voldsomme beskyldninger fra sin egen kommunaldirektør Bjarke Steen Johansen, der beskylder ham for forsøg på ulovligheder og magtmisbrug. Kommunaldirektøren, der nu er sygemeldt fra kommunen, har mere end 15 års erfaring som leder i flere kommuner og styrelser. Han påstår, at borgmesteren alene i august forsøgte ham til at lave ulovligheder tre gange. Han har derfor via sin fagforening DJØF bedt Statsforvaltningen i Hovedstaden gå ind i sagen.

Alle de anklager nægter borgmesteren, der alene erkender, at han har fået de 24.000 kroner udbetalt for meget.

Ifølge kommunaldirektør Bjarke Steen Johansen svar til statsforvaltningen er borgmesteren vred over, at de overhovedet har set på hans løn.

- Jeg har forsøgt at få en dialog med borgmesteren om det, men mødes alene med, at det handler om lønmedarbejdernes uduelighed, ligesom borgmesteren er fortørnet over, at vores jurister af egen drift har fundet frem til fejlen, og at de ikke skal blande sig i hans lønforhold. Og at jeg i øvrigt ikke skal gøre mere ved den sag, skriver kommunaldirektør Bjarke Steen Johansen i brevet til statsforvaltningen, som BT har fået fat i fuld længde.