Blockchain-teknologi og digital valuta er vanskeligt at gøre sig klog på, medmindre man har en doktorgrad i computervidenskab. Når det er sagt, kan du sagtens tjene penge på digital valuta - det kræver dog en anelse hjemmearbejde.

Vil du gerne begynde at handle med digital valuta? Så stop en halv og læs disse tre råd, før du springer ud i det.

1. Forstå det grundlæggende

Forbes anbefaler, at man læser det otte sider lange dokument, skrevet af de(n) mytiske Satoshi Nakamoto, der forklarer, hvordan Blockchain fungerer. Så får du en basal forståelse for, hvad det er, du investerer dine hårdt tjente penge i.

Hvis du er fløjtende ligeglad med teknologien bag og bare vil springe direkte i markedet, er det stadig en god idé at læse op på det firma, der står bag udviklingen af den pågældende digitale valuta, hvilket leder til næste tip:

2. Vælg dit marked

Bitcoin, bitcoin, bitcoin.

Et af de ord, du aldrig havde hørt for et par år siden, men i disse dage ikke er til at komme uden om. Bitcoin var den første, men langt fra bedste digitale valuta, grundet det lave antal mønter og at skyhøje gebyrer gør den upraktisk at handle med.

Selvom bitcoin dominerer nyhederne, dominerer valutaen kun 37 procent af hele krypto-markedet. De andre digitale valutaer er altså statistisk set mere attraktive end bitcoin. Det er her, man fortsat kan score de helt store gevinster.

Klik ind på CoinMarketCap og led blandt mere end 1380 ‘altcoins’, alternative mønter, der er ved at overtage styringen efter bitcoins mangeårige dominans. Kig på volumen, pris, antal mønter i omløb og andre nøgletal for at spotte din vinder.

ADA, TRX og XRP er alle gode bud på ‘altcoins’, der er bedre, hurtigere og billigere end bitcoin.

3. Invester en passende sum

Du har sikkert hørt det før, men når det kommer til handel med værdier, skal man huske ikke at investere flere penge, end man kan tåle at tabe. Det er vigtigt, da krypto-markedet er et af de mest risikable, der overhovedet findes, og du nødigt skulle tabe opsparingen på nettet.