Hun er i gang med en kandidat i idræt. Hun holder foredrag. Hun rejser over 200 dage om året. Hun har en kæreste i Australien, og så er hun i gang med forberedelserne til OL i 2024, hvor hun skal forsvare sit OL-guld i laserjolle.

30-årige Anne-Marie Rindom, der bor i Aarhus, lever et vildt liv, hvor der skal planlægges flere måneder frem for at få tingene til at passe ind.

På en telefonlinje fra Australien har B.T. lavet et interview med østjyske Anne-Marie Rindom, der for nylig har offentliggjort, at hun går efter at deltage ved OL i 2024. Selvom hun også sejler Sail GP.

»Det har været en vild periode efter OL på mange måder. En OL-guldmedalje ændrer jo lidt ens liv. I så mange år har det været så stort et mål. Når det lykkes, så er det fantastisk, men man bliver også ramt af en 'hvad så nu?'-følelse.«

»Efter OL i 2021 har jeg forsøgt at finde ud af, hvad jeg gerne vil. Jeg tror ikke, at jeg har været i tvivl om, at jeg gerne vil fortsætte med at sejle. Det er en følelse af, at min krop stadig kan holde til det. Jeg er heller ikke klar til at slippe sejlermiljøet i Danmark. Nu er jeg nået til et niveau, hvor jeg er en af de bedste i verden, så hvorfor skulle jeg stoppe?«

OL-guldet har også åbnet nye døre for Anne-Marie Rindom, der blandt andet har deltaget i tv-programmet 'LEGO Masters'. Dertil er hun også begyndt at holde en masse foredrag, da opmærksomheden på hendes person er blevet meget større, og flere er interesseret i at høre om sejlsport og hendes historie.

Men med så mange rejsedage og en kæreste i Australien, som hun gerne besøger en måned ad gangen, så har kærligheden sin pris, for alle de dage, hun er i udlandet, kan hun blandt andet ikke lave foredrag.

»Rent økonomisk betyder det selvfølgelig noget, at jeg er væk en hel måned, og jeg kan godt have en følelse af, at jeg går glip af noget i Danmark, men der prioriterer vi hinanden. Det kan også være svært at kombinere skolen med, at jeg er så meget væk.«

Kæresten er træner for det australske sejlerlandshold, og han rejser, ligesom Anne-Marie Rindom, over 200 dage om året, så det er lige med at få tiden til at passe. Derfor måtte Rindom holde jul i Australien sidste år.

»Det var en meget speciel oplevelse, da jeg aldrig har holdt jul uden for Danmark. Men det var en god oplevelse og dejligt at være hos hans familie. Det var 30 grader, og der var barbecue på stranden. Jeg lavede risalamande seks gange hen over julen. så jeg fik øvet mine skills. De syntes, det smagte helt fantastisk,« griner hun i telefonen fra Australien.

De mange dage, hvor parret er uden hinanden, er barske, men øvelse gør mester.

»Vi prøver at få det til at hænge sammen i telefonen. Det er super hårdt og heller ikke optimalt, men vi har øvet os. Vi planlægger altid, hvornår vi ser hinanden igen. Det er ikke helt optimalt, men vi får det til at fungere lige nu.«

»På lang sigt skal vi have fundet ud af en anden løsning. Drømmen er at bo halvt i Danmark og halvt i Australien. Det er hårdt til tider, når vi ikke ser hinanden i to måneder.«

30-årige Rindom og kæresten har ikke stiftet familie endnu, og med Rindoms udmelding om, at hun stiller op til OL i 2024, bliver det nok ikke i løbet af de næste par år, men bliver det så efter OL?

Anne-Marie tager en laaang tænkepause i telefonen, man skulle tro, hun havde lagt på, men så kommer der liv i den anden ende.

»Det må vi se til den tid,« siger hun og ler.

Nu handler det først og fremmest om OL i 2024.

»Jeg har et mål om, at jeg gerne vil være med i toppen, og jeg tror, det er muligt. Jeg har alle de ting, der skal til for det, men jeg har ikke så meget lyst til at sige, det skal være guld. Det er klart, at jeg vil jo rigtig gerne vinde guld, og det er også derfor, jeg har sagt ja til en tur mere.«