Det danske dame recurve hold i bueskydning kunne ikke leve op til deres bronzemedaljer ved sidste VM, da de mandag tog hul på VM i bueskydning i København.

Holdet - med Maja Jager, Carina Rosenwinge og Natasja Bech - sluttede på en 19. plads, og det var ikke nok til at gå videre til hovedrunden, som består af de 16 bedste hold.

Langt bedre gik det for Maja Jager og Carina Rosenwinge i de individuelle skydninger, hvor begge gik videre til næste runde. Her var Maja Jager bedste dansker med en 15. plads.

»Jeg er godt tilfreds med min indsats. Det går lidt op og ned, som det altid gør, men synes, at det ender helt acceptabelt. Det er svært at styre, hvad de andre skyder, men hvis man kigger frem, så er det en fin placering,« siger Maja Jager.

Den 23-årige bueskytte, som fik sølv ved European Games i juni, har dermed stadig chancen for at gentage hendes største bedrift fra 2013, hvor hun vandt guld ved VM.

Det kræver dog, at hun kommer videre fra næste runde, inden finalerne venter i weekenden på Christiansborg Slotsplads. Her kan hun og resten af danskerne se frem til en massiv opbakning, hvor der er udsolgt på tilskuerpladserne.

Ifølge arrangørerne bag verdensmesterskabet betyder det, at der dukker 1.000 personer op om lørdagen og 1.250 om søndagen. Det er noget, der glæder eventchef Mads Bang Aaen.

»Vi er utroligt glade og stolte af, at vi på VMs første dag kan melde alt udsolgt til VM-finalerne. Det betyder, at vi er ét skridt nærmere på at få skabt en fantastisk kulisse i hjertet af København. Det, at der kommer fans fra hele 26 lande, er forhåbentlig med til at skabe en helt unik stemning til finalerne,« siger han i en officiel pressemeddelelse.

Maja Jager og Carina Rosenwinge skal i aktion igen onsdag klokken 9.30.