Provokatøren og levemanden Mads Holger tilbragte nogle af de sidste aftener af sit liv i venners lag.

Regnfyldte, grå skyer hang i går tungt over den lille ø Thurø ved Svendborg og sendte byger af tunge regndråber mod jorden, som var det himlen der græd for den 38-årige forfatter og debattør Mads Holger Norgaard Madsen, der endte sit alt for korte liv i familiens sommerhus på øen.

Det lille sommerhus, der ejes af Mads Holgers familie, ligger smukt ned til vandet i den lille by Grasten på Thurø med udsigt til Tåsinge. Huset var hans fristed, det var der, han søgte hen, når han ønskede fred og ro.

Det var også her Mads Holger mandag valgte at tage sit eget liv.

Stilheden på Thurø står i skærende kontrast til det liv, Mads Holger levede i København med fest, druk og kvinder. Og tiden op til hans alt for tidlige død var ingen undtagelse.

Forrige fredag var han at finde til en privat fest på det populære vietnamesiske spisested Lélé på Vesterbrogade i København.

En fest hvor politikere, meningsdannere og journalister mødes, drikker og fester sammen.

Som altid ulasteligt klædt i jakkesæt, tyndt slips og hvid skjorte.

’Hej smukke – sæt dig ned’

Til festen dukker også Nye Borgerliges formand Pernille Vermund op sent på aftenen:

»Da jeg træder ind på terrassen, hvor alle folk er, så kommer han hen til mig og siger ‘Hej smukke sæt dig ned, vi skal have en snak’. Efterfølgende sørger han for, at jeg får noget at drikke,« fortæller Pernille Vermund, der kender ham fra deres fælles fortid hos De Konservative.

Han var ikke anderledes end normalt.

»Man kan jo altid efterrationalisere, og jeg har haft en del kontakt med ham. Han var den dér levemand uden på, og så var han en lidt skrøbelig person indeni. Det kunne man mærke på ham. Det var ikke anderledes den aften. Men jeg kom sent på aftenen, så han havde fået lidt at drikke og var ligesom mange andre lidt småberuset,« siger Pernille Vermund til BT.

Forinden havde Radio 24/7’s programafdeling holdt sommerfest. Også her var Mads Holger at finde.

På Facebook postede sangerinden Julie ‘Blå Øjne’ Rugaard i går en selfie med blandt andre Mads Holger, som er fra Radio 24/7’s sommerfest. Mads Holger kigger væk fra kameraet – som om han spejder efter et eller andet – med et glas hvidvin i hånden.

Han blev 38 år han tog sit eget liv i familiens sommerhus på Sydfyn mandag. Han efterlader sig en mor, en søster, to mostre og en kæreste. Den tragiske nyhed om Mads Holgers dødsfald er bragt med familiens tilladelse.
Han blev 38 år han tog sit eget liv i familiens sommerhus på Sydfyn mandag. Han efterlader sig en mor, en søster, to mostre og en kæreste. Den tragiske nyhed om Mads Holgers dødsfald er bragt med familiens tilladelse. Foto: Fotograf Sonny Munk Carlsen
Vis mere

’Du elskede det hus’

Ifølge opdateringen fortæller han den samme aften til Julie Rugaard, at han har planer om at tage i sommerhus.

’Du elskede det hus. Huset gav dig ro,’ skriver hun i opdateringen.

Dagen efter om lørdagen besøger han en af sine gode venner, bloggeren Nicolai Klingenberg.

»Han kom hjem til mig og min familie for at drikke et glas vin og sludre. Jeg spurgte, hvordan han havde det, og han var en anelse svær at få i tale. Men han sagde, at han hverken var deprimeret eller nede i kulkælderen,« siger han til BT.

Til sin ven fortæller Mads Holger også, at han ville gøre sin præsteuddannelse færdig for at blive præst på Fyn. Han havde en bachelor i teologi, men fik aldrig færdiggjort resten af uddannelsen.

»Jeg kunne fornemme, at humøret ikke var helt så højt, som normalt. Men sådan kan vi jo alle have det engang imellem,« siger Nicolai Klingenberg.

Han fortæller også, at de efterfølgende tog videre i byen. Nicolai Klingenberg med en dåseøl i hånden. Men ikke Mads Holger:

»Han vil ikke så gerne ses med en dåseøl i byen,« siger vennen.

Blot fire dage senere den 29. juni skriver Mads Holger dét, der skal blive hans sidste blog på Berlingskes hjemmeside b.dk.

‘Roskildesyge’ hedder den, og bloggen er en svada mod hele Roskilde Festival-hysteriet og hans velkendte skarpe, satiriske pen er på det tidspunkt helt intakt.

Lørdag fortsætter han med at feste, og blandt andre X-Factor dommer Remee ser debattøren på en af sine natklubber.

Da lamperne er slukket og fest er afløst af tømmermænd, tager han til familiens sommerhus.

Det er her han flygter til, når han har haft kriser. Mads Holger har tidligere opholdt sig i sommerhuset i længere perioder. I februar 2008 kunne Se og Hør fortælle, at Mads Holger gennem længere tid havde opholdt sig i huset på Thurø, fordi der angiveligt var knas i hans ægteskab med den tidligere tv-vært Paula Larrain, som ifølge ugebladet havde smidt ham ud af deres hjem i Lyngby nord for København.

Chokerede naboer

Mandag kan naboer i området så se en politibil og siden en ambulance. En person bliver båret ud i båre. Og manden på båren er Mads Holger.

De naboer, som BT mødte på Thurø i går, var chokerede over Mads Holgers alt for tidlige død, men ønskede ikke at tale om det.

De konkrete omstændigheder kender kun en nær personkreds omkring Mads Holger. Fyns Politi vil kun sige, at en 38-årig mand blev fundet død i huset på Thurø mandag den 4. juli, og at der ikke er noget, som tyder på, at der er sket en forbrydelse. Hvem der fandt Mads Holger død og indgav anmeldelsen, ønsker vagtchef Kenneth Taanquist fra Fyns Politi ikke at komme ind på.