Det belgiske forlag Trifora undskylder, at Tysklands forhenværende rædselsdiktator Adolf Hitler laver heilende nazi-hilsen i deres 'pædagogiske' malebog.

Det skriver norske tv2.

Der var flere store historiske personligheder i malebogen. Nelson Mandela, Albert Einstin, Abraham Lincoln - og ja, så lige Adolf Hitler.

Flere forældre reagerede kraftigt på, at det var Hitler, der kom frem, efter de havde fulgt farvekodeinstrukserne. Skitsen blev forvandlet til en farverig tegning af diktatoren fra Anden Verdenskrig.

'Jeg formoder, at dem, der har lavet malebogen, har fundet en bog med berømte personer i skabet og valgt nogle af dem og desværre har brugt Adolf HItler. Måske kunne de ikke genkende ham. Vi kontrollerer bøger for oversættelser, men vi styrer ikke alle tegningerne,' erkender talsmand for Trifora til lokale medier ifølge norske Tv2.

En af de forældre, der købte bogen, var hollandske Ray Vervloed. I billedet foroven viser han bogen frem sammen med sin datter Kira, der har malet tegningen, så den viser diktatoren, der styrede rædselsregimet i Tyskland fra 1933 til 1945, hvor Adolf Hitler begik selvmord i sin bunker i Berlin.

Billede, der viser malebogen med Adolf Hitler.
Billede, der viser malebogen med Adolf Hitler. Foto: ALEXANDER SCHIPPERS
Vis mere

Bogen er oprindelig fremstillet i Indien, og derefter er den blevet oversat og distribueret i flere lande. Der var hurtigt reaktioner på, at det var den forhenværende nazistiske leder Adolf Hitler, der var i bogen. Og bøgerne var da heller ikke længe om at blive pillet ned fra butikshylderne rundt omkring i Holland, hvor bogen også blev solgt.

Den hollandske butik Kruidvat fik hurtigt fjernet alle eksemplarerne af bogen, de havde til salg, da de blev gjort opmærksomme på fejlen via sociale medier. Men der var allerede mange bøger, der var blevet solgt. De vil nu undersøge, hvordan det kunne lade sig gøre.

Adolf Hitler skulle bestemt ikke have været med i bogen, anerkender det belgiske forlag Trifora ifølge BBC.

Udgiveren tilbyder fuld kompensation til dem der har købt malebogen.