Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Sagen om en gruppe drenges hærgen i Motalavej-ghettoen i Korsør vokser i omfang. Nu fortæller endnu en erhvervsdrivende åbent om massive problemer med vold, trusler og hærværk.

Hos Dansk Outlet i Korsør har en gruppe på 10-12 unge drenge fra ghettoområdet Motalavej smadret ruder for 100.000 kroner og ugentligt udsat butikkens ansatte for psykisk terror og trusler.

Det fortæller butiksindehaver Benny Svendsen.

»Jeg har en medarbejder, som kommer fra Fyn, og hende kører vi til banegården hver dag. I området går man ikke alene. Slet ikke, når det er mørkt,« fortæller Benny Svendsen, som har i alt 20 butikker rundt i landet.

Han beretter om massive problemer med gruppen af unge, som en til to gange om ugen plager hans butik i Korsør, hvor svindet fra hylderne ligger 3-4 procent højere end de øvrige filialer.

»Det ryger altså noget i lommerne. Vi ved ikke, om det er dem, men jeg har da en mistanke,« siger han.

Butiksejerens udtalelser kommer, efter BT i går kunne fortælle, at hotel Comwell Korsør, som ligger i samme område, har oplevet, at ghetto-drengene har kapret hotellets spabad og taget en 50er i entre fra vennerne, samt truet og chikaneret personalet. Problemerne på hotellet er ophørt efter en massiv indsats med politianmeldelser.

Nu har Benny Svendsen også fået nok og håber, at politiet lever op til sit løfte fra et møde med de erhvervsdrivende, som blev afholdt onsdag i sidste uge, om at sætte hårdt mod hårdt over for drengene.

»Hvis vi ikke står sammen og får fortalt, hvad det er, og hvem det er, så er det svært at komme videre,« siger Benny Svendsen.

Skubber og truer
Hos Dansk Outlet er det ligesom på hos de øvrige erhvervsdrivende i området ofte de samme drenge, der vender tilbage, og deres truende adfærd har sat sig dybt i de ansatte.

»Vi har gentagne gange været ude for, at de unge ter sig sindssygt inde, når man beder dem om at gå. Og når de først finder ud af, at de er bange for dem, så gør de, hvad der passer dem. Tager en kasket på og går ud med den, hvis det lige er det, de skal bruge,« siger Benny Svendsen, som ærgrer sig over, at den lille gruppe ødelægger de for områdets over 3.000 beboere.

»Vi er derhenne, hvor de verbalt sviner de ansatte til og faktisk også fysisk har skubbet dem et par gange og sagt: Du skal sgu ikke bestemme, om jeg skal gå,« lyder det fra butiksejeren, der samtidig undrer over, at politiet ikke får drengene stoppet.

»Det er jo en lille minoritet af en bande deroppefra. Det, der er lidt frustrerende, er, at selv om man anmelder det, kommer de igen. De er jo helt nede fra 10 år og op til 16 år. Der er få af dem, der er over 18 år. Vi ved jo allesammen, hvem de er. Vi ved også, hvad nogle af dem hedder,« siger Benny Svendsen.

Ruder for 100.000 kroner
Ud over tyveriet fra butikken har han også fået smadret butiksruder i vidt omfang.

»Jeg tror, at i de tre år, vi har haft butikken, har købt vinduer for 100.000 kroner,« fortæller Benny Svendsen, som må betale af egen lomme, da forsikringen ikke dækker i ghettoområder.

Seneste episode fandt sted den 30. december klokken fem om morgenen.

»Det var repressalier, fordi vi havde haft en episode mellem jul og nytår, hvor det altid eskalerer på grund af deres fyrværkeri,« siger Benny Svendsen.

Vicepolitiinspektør Allan Holm fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi oplyser til BT, at politiet fortsat efterforsker sagen, og at en af de sten, der blev brugt til at smadre ruder med, er sendt til dna-analyse.

Han er overrasket over at høre om omfanget af problemerne hos Outlet-butikken, og han håber, at den intensiverede indsats vil betyde, at alt bliver politianmeldt fremover.

»Vi var ikke bekendt med, at man kører sine ansatte til banen, fordi de er utrygge. Jeg vil bare opfordre til, at man gør os bekendt med de forhold, og så gør vi i den grad noget ved tingene,« forsikrer Allan Holm.

Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.