Rasmus Seebach med favnen fuld af DMA priser i Forum lørdag aften.
Rasmus Seebach med favnen fuld af DMA priser i Forum lørdag aften. Foto: Martin Rosenauer

Han er på mange måder en anderledes historie i en branche, der kæmper mod faldende pladesalg og mere eller mindre gratis streamingtjenester på nettet. For Rasmus Seebach skovler i bogstaveligste forstand penge ind.

Alt hvad han rører ved, det bliver til guld i disse år. Han sælger stakkevis af plader (han har netop rundet over 200.000 solgte eksemplar af sit andet album. Det første har solgt godt 230.000 stk.). Han optræder for udsolgte huse, når han turnerer landet rundt. Publikum elsker ham ganske enkelt.

Derfor var det heller ingen overraskelse, at det var netop var den 32-årige hitmager, der løb med Publikumsprisen, da der i går blev uddelt priser ved Danish Music Awards i Forum i København. 


seebach

Men udover den pris nappede han også tre andre priser (Årets Danske Mandlige Kunstner’, ’Årets Danske Popudgivelse’ og ’Årets Danske Sangskriver’)– alle uddelt af branchen selv. Og det er noget der glæder den ekstremt ydmyge popsanger.

- Det fedeste i verden er at blive hædret for det, man laver. Men en ting er at vinde priser, men det vigtigste for mig, det er, at være ude og spille for folk, og se at der dukker så mange op for at se mig. Det er nok for mig, sagde han til BT, da vi talte med den glade vinder efter showet.

Han har svært ved at vælge, hvad der var vigtigst for ham: Prisen fra publikum eller de tre branchen kastede efter ham.

- Det er enormt svært at sige, hvad der betyder mest. Jeg er selvfølgelig rigtig stolt og glad for, at der er nogle kollegaer i branchen, der siger, at de faktisk synes, at det er meget fedt, det jeg laver. Man skal dog ikke trykke ham ret meget på maven, før han alligevel er klar til at vælge, hvad der betyder mest.

- I sidste ende er det naturligvis vigtigst, at publikum kan lide det, jeg laver. Derfor er publikumsprisen nok også den pris, jeg giver det største kys i nat, når jeg skal sove.

- Men jeg er nødt til at sige, at den rigtige pris, den får man, når man er ude og spille.

Seebach er kendt for at have en sin ekstrem - nærmest selvudslettende - ydmyghed. Men sådan vil det altid være, forsikrer han.

- Det er enormt vigtigt for mig at virke meget ydmyg. Jeg ville skamme mig over mig selv, hvis jeg blev lidt for smart i det, siger han.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.