Det er ikke første gang, at Julie Berthelsen stiller op i en sangkonkurrence.

Første gang var, da hun dystede om at vinde talentshowet 'Popstars', hvor hun endte på andenpladsen. 17 år senere stiller hun nu op i Melodi Grand Prix.

Det blev afsløret torsdag, hvor de i alt 10 deltagere, der skal kæmpe om at repræsentere de rødhvide-farver ved det store Eurovision i Israel til maj, blev offentliggjort.

Sammen med sangerinden Nina Kreutzmann Jørgensen stiller hun op som gruppen Julie & Nina med sangen 'League of Light'.

Det var i 2002, at Julie Berthelsen blev et kendt ansigt herhjemme, da hun stillede op i 'Popstars', hvor hun endte med at dyste om førstepladsen med sangeren Jon Nørgaard.

Hun måtte dog se sig slået på målstregen, men konkurrencen endte med at blive et springbræt for hende og gøre musikken til hendes levevej.

Siden har hun udgivet flere album og medvirket i andre tv-programmer - som 'Vild med dans' og 'Til middag hos' - men hun har aldrig tidligere stillet op i Melodi Grand Prix.

Dog har hun været vært for programmet. Det var hun i 2010, hvor hun var makker med tv-værten Felix Smith.

Dengang forklarede hun til DR, at det var 'en barnedrøm at være med', da hun beskrev sig selv om en 'gigantisk fan' af sangkonkurrencen.

ARKIVFOTO. Julie Berthelsen var i 2010 vært for Melodi Grand Prix sammen med tv-værten Felix Smith.
ARKIVFOTO. Julie Berthelsen var i 2010 vært for Melodi Grand Prix sammen med tv-værten Felix Smith. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Lige siden, jeg var helt lille, var det noget, der altid skulle ses med hele familien, og vi lavede vores egne stemmesedler og havde vores egne favoritter. Det er faktisk noget, vi altid har holdt fast i. Grand Prix er en stor fest, det er glade dage, det er legendarisk, det er traditionelt, og det er meget specielt,« forklarede hun dengang.

Privat danner hun par med med håndboldspilleren Minik Dahl Høegh.

De har sammen to børn, Casper og Sia.

Du kan se Julie Berthelsen og de andre deltagere stå på scenen ved det danske Melodi Grand Prix, når det afholdes i Boxen i Herning den 23. februar.