Lyt til artiklen

Den britiske skønheds- og modeblogger Amena Khan er et af ansigterne udadtil i det verdenskendte modehus' L'Oreals nye kampagne for hårserien Elvive. Det ville der ikke være noget unormalt ved, hvis ikke det var, fordi Amena Khan bærer hijab som dækker hendes hår. Og det er aldrig set før.

Det skriver Vogue.

Det var det franske modehus' engelske afdeling, som inviterede den muslimske modeblogger til at være en af frontfigurerne i den nye kampagne, og Amena Khan er meget begejstret for resultatet.

»Hvor mange brands gør noget som dette? Ikke mange. De bruger i bogstaveligste forstand en kvinde med tørklæde - vis hår du ikke kan se - i deres hårreklame. For det, de virkelig sætter pris på med denne kampagne, er dem, vi i virkeligheden er,« siger hun til Vogue og fortsætter:

»Man bliver nødt til at undre sig - hvorfor antager vi, at kvinder, som ikke viser deres hår, ikke plejer det?«

Ifølge Amena Khan, som har båret hijab siden hun var i 20'erne, er netop den fordom meget selvmodsigende.

For hvis man ikke mener, at kvinder, som af religiøse eller personlige overbevisninger skjuler deres hår offentligt, plejer det, er det i hendes optik det samme som at sige, at alle andre kvinder kun går op i deres hår, for at vise det frem for andre.

Og det standpunkt er det samme som at fratage kvinden hendes frie valg og selvstændighed, mener Amena Khan.

Hun slår over for Vogue fast, at hun kun bærer hijab, når hun viser sig offentligt - ikke de mange timer hver eneste dag, hvor hun er derhjemme. Og selvom andre ikke ser hendes hår, er det stadig vigtigt for Amena Khan at pleje det, forklarer hun.

Også på Instagram udtrykker hun sin begejstring over at være blevet håndplukket til L'Oreals kampagne.

Det har affødt en masse reaktioner, at den hijabklædte kvinde nu er model for L'Oreal - men langt de fleste har været positive, slår Amena Khan fast.

'Det har væltet ind med beskeder på min telefon, siden kampagnen gik i luften. Mængden af opbakning har været overvældende. Af hele mit hjerte vil jeg gerne takke alle, som har sendt blot den mindste smule positiv energi min vej!' skriver hun på Instagram.