»Undskyld, undskyld.«

I et hektisk 112-opkald, der bliver afspillet i Københavns Byret onsdag, kan man i baggrunden høre ordene komme fra den 31-årige tiltalte. 

Kort før opkaldet er foretaget, har den 31-årige knivstukket den læge, der er kommet for at tilse ham. En gang i underarmen og en gang i brystet. Knivstikket i brystet er så dybt, at det rammer lægen i hjertet. Han dør syv dage efter. 

Den 31-årige drabstiltalte nægter sig skyldig i drab. Han mener ikke, at han er skyld i lægens død, men han erkender grov vold.

Det er tiltaltes mor, der har foretaget det opkald, der bliver afspillet i retten. Opkaldet til alarmcentralen er foretaget 21. juni sidste år. Samme dag har moren tilkaldt lægen, fordi hun er bekymret for sin søn.

Klokken 9.44 kommer hun igennem til alarmcentralen.

»Min søn har stukket min læge. Vores læge er på besøg, fordi min søn er psykisk syg,« hører man den tydeligt berørte mor sige i opkaldet.

»Skynd jer herhen.«

Efterfølgende giver moren røret til den sårede læge. Han fortæller, at han er blevet stukket, og at han ellers ikke kan tale.

Ordene i opkaldet er formodentlig lægens sidste. 

I dagene op til drabet har tiltaltes mor forsøgt at få sin søn indlagt på en psykiatrisk afdeling uden held. 

Forsvarer Christian F. Jensen beder i retten anklagemyndigheden afspille endnu et lydklip. I lydklippet kan man høre et opkald foretaget af tiltaltes mor 16. juni. Altså fem dage før lægebesøget.

Hun ringer her til lægevagten og fortæller, at hendes søn er psykisk syg og har brug for hjælp.

»Han siger ting, der ikke hænger sammen, og han hører stemmer.« 

1813-medarbejderen opfordrer moren til at ringe til Psykiatrisk Center Amager. Selvsamme sted har dog ifølge morgen netop henvist hende til 1813.

»Vi sender kun psykiatere ud, når det er akut, hvis man er til fare for sig selv eller andre,« kan man høre operatøren forklare.

»En anbefaling herfra er at tage kontakt til egen læge i morgen. Jeg er virkelig ked af, at jeg ikke kan gøre mere«

Således afsluttet samtalen. 

På baggrund af den tiltaltes sygdom vil anklagemyndigheden gå efter at få ham idømt en behandlingsdom. Der falder formentlig dom 8. juni.