Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Ukendte gerningsmænd forsøgte natten til i dag at stjæle ét tons ål fra en fisker i Kerteminde på Fyn

Hvad stiller man monstro op med ét tons sprællevende ål?

Åbenbart blev dette spørgsmål en smule for nærværende for nogle fynske åletyve, der natten til i dag stjal et tilsvarende antal fisk fra en fiskehandler i Kerteminde på Fyn.

Da Hans Boesen mødte på arbejde i morges, kunne han konstatere, at en god del af hans levende varelager var forsvundet. Da han i går aftes forlod sin forretning lå de mange ådselsædere trygt og godt i et par hyttefade nogle meter ude i  vandet.

Men et stykke vej fra gerningsstedet blev det slimede bytte måske alligevel for overvældende, så langt de fleste af ålene blev efterladt i to hyttefade.

- De var sejlet længere ind i fjorden med dem, og så var hyttefadene gået på grund, siger Hans Boesen, der driver en lille fiskeforretning på Sydstranden i Kerteminde.

- Jeg har da selv været ude at fange dem i bundgarn - eller det vil sige.. nu er det mest min søn, der tager ud at fiske.

Ålene sælger Hans Boesen i sin egen butik. Når han først har røget dem, går de let for 200 kroner kiloet. Altså var der ål til en samlet værdi af 200.000 kroner i de to hyttefade.

Sønnen fandt dem dog selv et par timer senere, og efter at politiet var orienteret om tyveriet.

- Jeg er sgu en lykkelig mand, konstaterer den gamle fisker, der i første omgang måtte forholde sig til, at et halvt års arbejde var sejlet væk med et par tyveknægte.

Helt opgivet ævred havde de ukendte sørøvere dog ikke. Det ene hyttefad var brækket op, og i følge Hans Boesen er der forsvundet omkring 150 kilo velsmagende ål fra hyttefadet.

Umiddelbart regner Hans Boesen ikke med, at hans forsikring vil dække tabet, og de 150 kilo ål repræsenterer en værdi af omkring 15.000 kroner.

Andre læser også