Onsdag aften var der et boom i butiksrøverier landet over, og de fleste gerningsmænd er stadig på fri fod.

Tyveknægtene har i den grad været på spil i Danmark onsdag aften, hvor hele seks butiksrøverier er blevet registreret i politiets rapporter rundt om i landet.

Første gang tyvene slog til var mod en cykelforretning på Viborgvej i Hasle i Århus. Her kom to yngre drenge på omkring 15 år ind i butikken og truede sig til et pengebeløb med en kniv og et jernrør. Herefter cyklede eller løb de fra stedet.

Ifølge vidneafhøringer er der mistanke om, at en tredje person har været involveret i røveriet og har opholdt sig udenfor forretningen. De tre drenge beskrives som henholdsvis 180, 165 og 160 centimeter høje, iført mørkt tøj og med huer over ansigtet, ifølge vagtchef ved Østjyllands politi Frits Kjeldsen.

Senere på aftenen skete der et dobbelt-røveri i Brøndby ved København. Første gang klokken 19:06 mod en Super Brugsen i Brøndby. Gerningsmændene beskrives som 18-20 år, 170-175 centimeter høje og udenlandske af udseende. De to løb fra stedet med et pengebeløb.

Næste gang de samme gerningsmænd slog til i området var mod en Aldi klokken 19:30. Her fik de udleveret et mindre pengebeløb ved at skubbe til ekspedienten i butikken, og dermed er de på kant med voldsparagraf, ifølge vagtchef ved Vestegnens politi Peter Grønbæk.

Samtidig i Dronninglund i Nordjylland går det igen ud over en Aldi klokken 19:11. En ung mand først i tyverne truer sig med en pistol til et pengebeløb og løber fra stedet. Han har en rød hue for ansigtet, er iført jeans med rød, hvide og blå aftegninger på bagsiden og en grålig cardigan.

Klokken 21:00 bliver en Fakta i Åbenrå udsat for et røveri omkring lukketid. Røveren er en dansk mand af både udtale og udseende, og han truer sig med en større kniv til et udbytte, som han lægger i en grøn plastikpose fra tøjbutikken Hennes & Mauritz.

Derefter løber han mod Dronning Magrethes Vej i byen. Syd- og Sønderjyllands politi leder i øjeblikket med hunde efter manden, der beskrives som værende omkring 20-25 år, høj af bygning, iført en skimaske og sort jakke.

Det sidste røveri sker klokken 21:16 mod en Hydro Texaco tankstation i Haslev i Faxe kommune. Her truer to personer sig med et oversavet jagtgevær til at få udleveret pengeboksen i butikken, og flygter derefter fra stedet i en hvid stationcar, der muligvis kan være af mærket Ford Focus.

Signalement af de to sidste røvere er sparsomt. De er formodentligt omkring 20-25 år, 170-180 centimeter høje og iført sorte elefanthuer. Mændene beskrives af personalet på stedet som kraftige eller fedladne af bygning og Sydsjælland og Lolland Falsters politi leder i øjeblikket efter gerningsmændene i området.