Politiet ved nu, at den 20-årige gymnasiepige Maria Møller Christensen blev kvalt. De har underrettet familien.

Maria Møller Christensen blev obduceret fredag aften, og politiet har haft møde med retsmedicinerne lørdag middag.

- Jeg kan sige, at vi har fået obduktionsrapoorten nu, og den fortæller os, at hun er død som følge af kvælning, og at hun desuden har været udsat for et seksuelt overgreb, fortæller politiinspektør Ole Henriksen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Han vil ikke uddybe, hvordan hun er blevet kvalt eller seksuelt misbrugt.

- Det er noget, gerningsmanden skal fortælle os, så han skal ikke få for gode ideer gennem pressen, siger han.

Politiet har underrettet Maria Møller Christensens forældre og søster, som alle er blevet afhørt i dag.

Maria var blot 300 meter fra sit hjem i Bredgade, da hun blev set sidste gang kort efter kl. 1 nytårsnat. Politiet har talt med flere vidner, men der er ikke noget, de vil betragte som et gennembrud. De efterlyser stadig folk, der har set hende mellem Bredgade og Rolighedsvej, hvor hendes lig blev fundet.

- Det sidste vi har hørt er, at lidt efter kl. 1 kommer hun gående i Bredgade i Herning ud for nr. 17, som er en Fona, i vestlig retning. 300 meter fra sit hjem. Så vi har brug for nogen, som har fremadrettede oplysninger om hendes færden fra kl. 1 og frem, siger politiinspektør Ole Henriksen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

På dette tidspunkt har Maria formentlig været diffus af alkohol og nedkøling i den kolde nytårsnat, så hun er faret vild.

- Ved 1-tiden er hun formentlig så afkølet, at jeg godt kan sige, at hun flakker rundt. Det siger jeg, fordi et vidne har fortalt, at hun har været inde i en baggård i nærheden af Skolegade. Hun slår et sving ind i en smøge til baggården og kommer ud igen af en anden udgang længere bagud, i samme retning som hun er kommet, fortæller politiinspektøren.

Maria Møller Christensen var barfodet og kun iført strømpebukser, en sort tynd overdel og en sort nederdel med en skrigrød farve bagpå, da hun gik fra nytårsfesten i Museumsgade 55 i Herning. Hun har ikke haft sin mobiltelefon med og har dermed ikke haft telefonisk kontakt med nogen, efter hun forlod festen,så den kan ikke hjælpe politiet med at fastlægge hendes færden.

Det er tidligere blevet oplyst, at et vidne så en barfodet kvinde stå og snakke med tre mænd på gågaden i Herning kl. 4. Men det var ikke Maria.

- Den kvinde har vi styr på, og hun lever i bedste velgående, siger Ole Henriksen.

Maria Møller Christensen blev fundet dræbt og sexmisbrug i en aflåst vaskekælder på Rolighedsvej 1 kl. 11.27 fredag eftermiddag. Det er dog stadig uvist, om det også er gerningsstedet for drabet.

- Det ved vi ikke entydigt. Det er også derfor, vi er i gang med at undersøge låsesystemet. Men i og med at hun er blevet fundet der, er det vores primære antagelse, siger politiinspektør Ole Henriksen, der lige nu har medarbejdere i gang med specifikt at undersøge, hvem der kan have adgang til nøgler til den aflåste kælder.